28 / 03 / 2024

Silivri Şirin Sitesi’ndeki metruk bina yıkıldı!

Silivri Şirin Sitesi’ndeki metruk bina yıkıldı!

1999 depreminden bu yana Silivri Konutlar Bölgesi’nde ciddi bir tehlike oluşturan Şirin Sitesi’ndeki metruk bina, Silivri Belediyesi’nin koordinesiyle can ve mal kaybına sebebiyet vermeden başarıyla yıkıldı.




1999 yılında gerçekleşen depremde orta hasarlı duruma gelen Silivri Konutlar Bölgesi Şirin Sitesi’ndeki metruk bina, birçok girişime rağmen yıkılamamış ve bölge için ciddi bir tehdit unsuru haline gelmişti. Çökme tehlikesinin yanı sıra kimliği belirsiz kişilerce kötü amaçlı kullanılarak çevre halkını rahatsız etmesi nedeniyle uzun yıllardır mahalleliye korku salan metruk yapı, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla Silivri Belediyesi girişimleri ile ortadan kaldırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı yetkili kurumlarca alınan numuneler sonucu binanın riskli durumda olduğu tespit edilerek, yıkımına karar verildi.

3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. Maddesine göre alınan Encümen Kararına istinaden,


Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Gece Kondu Denetim ve Uygulama Birimi koordinesinde, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından tüm emniyet ve güvenlik tedbirleri alınarak ilgililerince gerçekleştirilen yıkım çalışması, herhangi bir can ve mal kaybına sebep olmadan başarıyla tamamlandı.



Silivri Belediyesi


Geri Dön