19 / 04 / 2024

Kartal Esentepe kentsel dönüşüm projesi için müjde geldi!

Kartal Esentepe kentsel dönüşüm projesi için müjde geldi!

İstanbul'un Kartal ilçesinde 301 dairelik kentsel dönüşüm projesi 6 yıldır yarım kalmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un devreye girmesiyle sorun çözüldü. 



Kartal Esentepe Mahallesi'nde 301 daireden meydana gelen Akel Kooperatifi, 2015 senesinde DKY İnşaat'la kentsel dönüşüm için imzalar atılmıştı. Sabah'tan Zeynel Yaman'ın haberine göre; dönemin Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün törenle yıkımını yaptığı proje ruhsat alındıktan sonra 44 ay içinde bitirilip hak sahiplerine teslim edilecekti.Fakat DKY İnşaat'ın söz verilen tarihlerde inşaata başlamaması sebebiyle anlaşmazlık yaşandı. Kartal Belediyesi'nden satın alınması gereken 6.5 dönüm arsa ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait araziler için tartışmalar yaşandı.

Kartal Esentepe kentsel dönüşüm projesi için müjde geldi!

Kartal Belediyesi'nde dönemin yetkilileri tarafından da çözüme kavuşmayan sorun sebebiyle 6 sene boyunca eylemler yapan vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a dertlerini anlattı. Bakan Kurum'un devreye girmesiyle, yeni bir müteahhit firmayla anlaşma sağlanarak inşaat sözleşmesi için imzalar atıldı. Altı ay içinde ruhsat alarak 24 ay içinde inşaat çalışmaları bitecek.

Kartal'da çöken bina için bilirkişi raporu alınacak! 


Geri Dön