25 / 04 / 2024

Kartal Merkez'deki bir alana ilişkin 1/5000 ölçekli tasdik planı askıda!

Kartal Merkez'deki bir alana ilişkin 1/5000 ölçekli tasdik planı askıda!

Kartal Merkez Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli tasdik planı bugün askıya çıktı..



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartal İlçesi, Merkez Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 24 Temmuz 2018 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında KAKS ve TAKS değerleri hesaplanırken, TİCTK-1 alanlarında net parsel üzerinden uygulanacak. Ancak parselin yüzölçümünün kamuya ayrılan kısmının yüzde 40'ı geçmesi durumunda, sosyal ve teknik altyapı alanının kamuya bedelsiz terk edilmesi şartıyla emsale konu inşaat alanı parsel yüzölçümünün yüzde 60'ı üzerinden hesaplanacaktır. Eğer parselin brüt parsel alanı, kadastral parselin yüzde 60 alanından küçük ise kadastral parselin yüzde 60'ı üzerinden uygulama yapılacaktır.

Planlama alanı içindeki mevcut sanayi tesislerinin taşınması esastır.

Bu alanlar konut, yüksek nitelikli konut, iş merkezleri, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağazalar, kamu veya özel katlı otoparklar, alışveriş merkezleri, otel ve diğer konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi sosyal ve kültürel tesisler, lokanta, restoran, düğün salonu gibi eğlenceye yönelik birimler, yönetim binaları, katlı otopark, banka, finans kurumları, yurt, kurs, özel eğitim ve özel sağlık tesisleri gibi ticaret ve hizmetker sektörüne ilişkin yapılar yapılabilen alanlardır.

Konut kullanımları, alandaki parsel veya parsellerin toplam emsalinin yüzde 40'ını aşamaz.


İmar planı için tıklayın.

 

Türker Proje Gayrimenkul Kartal arazisi imar planı askıda!
 


Geri Dön