19 / 04 / 2024

Kartal'da Deprem Dönüşümü kapsamında yıkım çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da Deprem Dönüşümü kapsamında yıkım çalışmaları devam ediyor!

Kartal Belediyesi, kentin bir yaşam alanı olarak tasarlanması gerektiği bilinciyle dönüşüm olarak tarif edilen değişimin, halkın önceliklerine göre gerçekleşmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Eczacıbaşı Bloklan'nın yıkım töreni gerçekleş



Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Deprem Dönüşümü kapsamında son olarak Karlıktepe Gürsel Caddesi'nde Bulunan Eczacıbaşı Bloklan'nın yıkım törenine katıldı.
Törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Alünok Öz'ün yanı sıra AKP Denizli Milletvekili, Çevre ve Şehircilik Komisyon Başkanı Erol Kaya. Kartal Cemevi Başkanı İbrahim Saçlı, Eczacıbaşı Blokları Yönetim Kumlu Başkanı Abdullah Şükrü Kaya, Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı, Proje Sahibi Müteahhit Mimar Turgay Kılıç, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları, Kartal Belediye Şirketleri Müdürleri ve Bağlar Sitesi Yönetim Kumlu üyeleri, Siyasi parti il ve ilçe yöneticileri de katıldı. Site sakinleri adına site yöneticisi Dursun Özkanlı'nın açış konuşması ile başlayan toplantıda. yüklenici Turgay Kılıç ve Milletvekili Erol Kaya da birer konuşma yaptı.
Sitenin dönüşümü ile ilgili değerlendirme yapan konuşmacılardan sonra Kaıtal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz konuştu. Op. Dr Alünok Öz, "Bu güzel dönüşüm; bir hayalin, bir iddianın ve bir idealin bir kez dalıa gerçekleşmesidir. Eğer Dr. Altınok Öz'ün seçim beyannamesini okuduysanız orada 3 tane maddeyi görmüşsünüzdür. Yerinde dönüşüm, deprem dönüşümü ve kentsel dönüşümü tarif eder. Yerinde dönüşüm, geçtiğimiz günlerde Yakacık'ta temelini attığımız bir yapıda olgunlaştırdığımız ve hızlandırdığımız bir projedir. Deprem dönüşümüne yine seçim beyannamesinde bakarsınız. Orada şunu görürsünüz. Kira yardımı, bu dönüşümde vergi alınmaması ve harç alınmamasını görürsünüz. Bunlar 636 sayılı yasayla dönüşümün önünü açan maddeler oldu. Milletvekilimiz de buradayken şunu ifade etmek istiyorum. Dönüşümün önü açıldı ama belediyelerin önü tıkandı. Harçları almayacağız ama belediyelerde belli görevleri yapmak zorunda. Yani belediyeler, bu yeniden yapılanmada ekonomik olarak daralma noktasındadır. Bu konuda hükümetin bir çalışma yapmasını bekliyoruz. Belediye başkanları adına bunu dile getiriyorum. Yine böyle Sayın Bakanımızın da olduğu bir toplanüda, sular seller akarken yol landan çatıdaki yağan yağmur suyunun depolanması gerektiğini ve su sadece tuvalet suyu veya bahçe sulamada kullanıldığında %25 ile %30 arasında su tasarrufunda bulunabileceğimizi söylemiştik. Sevinerek söylüyorum.
İmar yönetmeliğinin 64. maddesinde girdi. Ben arkadaşlara sordum, 'Bu projenin içerisinde yağmur suyu depolanıyor mu?' diye. Tüm belediye çalışanlarını ve müteahhitleri bu konuda hassas olmaya davet ediyorum. Mutlaka projelerinizde buna yer vermelisiniz. Sevgili aricadaşlar. bu yıktığımız ilk site değil, son site de olmayacak."


Anayurt

Geri Dön