23 / 04 / 2024

Kartal'da kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor!

Kartal'da kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor!

Kartal Belediyesi, " Deprem-Kentsel-Yerinde Dönüşüm " çalışmaları kapsamında Kartallı vatandaşların sağlıklı konutlarda yaşamalarını sürdürmeleri için çalışmalarına devam ediyor. " Kentsel-Deprem-Yerinde Dönüşüm " kapsamındaki yıkımlar yapılıyor...



Kartal Belediyesi, "Deprem-Kentsel-Yerinde Dönüşüm" çalışmaları kapsamında Kartallı vatandaşların sağlıklı konutlarda yaşamalarını sürdürmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Kartal Belediyesi, "Kentsel-Deprem-Yerinde Dönüşüm" kapsamındaki yıkım çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. 


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün göreve geldiği 5 yıl boyunca Kartal'da başlattığı dönüşümün bir örneği olan "Deprem Dönüşümü", kapsamında Belde Sitesi'nin yıkımı CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP istanbul Milletvekili Celal Dinçer, Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP Kartal, Maltepe, Adalar, Pendik, Sultanbeyli, Ümraniye İlçe Başkanları, CHP İl ye İlçe Gençlik Kolları, Kadın Kolları Başkanları, İl yöneticileri, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Belediye Başkan Yardımcıları ve kalabalık bir halk topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi. 


Kartal'ı Anadolu Yakası'nm merkezi haline getirmeyi hedefleyen ve halkın önceliklerine göre Kartallıların kendi koşullarına özel dönüşüm seçenekleri oluşturmasını sağlayan Başkan Altınok Öz'ün Kartal'da başlattığı "Dönüşümde Kartal Modeli" kapsamında Belde Sitesi'nin "Deprem Dönüşüm" yıkımı gerçekleşti. 10 blok, 100 daireden oluşan Belde Sitesi'nin yıkımına. Belde Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Davut Polat, Mahalle Muhtarları, mülk sahipleri, çok sayıda mahalle sakini ve partili katıldı. 


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada, "Biz dönüşüm içindeyiz. 

Kartal 1949 yılında sahil kasabasıydı,sanayi kenti ilan edildi. Sonrasında yerleşim birimi haline geldi. Milli Emlak'ın ve belediyenin arazisine yerleşen insanlar şimdi Kartal'da yerinde dönüşümün en güzel örneklerini yaşıyor. Kartal Belediyesi onların mülkiyet sorunlarını çözdü ve çözmeye devam ediyor. Onlar kendi aralarında birleşiyorlar ve kendi imalatlarını yapıyorlar. 


Değişik alanlarda gelen insanlarla oluşan siteler veya evler depreme dayanıklı değiller. İşte bu yüzden bu siteler ve evler dönüşüm çabası içerisinde. Biz buna "deprem dönüşümü" diyoruz. 1992 yılından sonra sanayi emlejantı kaybolup, konut, ticaret ve turizm fonksiyonu olan ve sanayinin boşaltıldığı alanda bir dönüşüm gerekiyordu. İşte onun adı da "kentsel dönüşüm". Deprem dönüşüm sözleşme taslağını ilk ve tek hazırlayan Kartal Belediyesi'dir." 


Anayurt Gazetesi 


Geri Dön