26 / 04 / 2024

Kartal’da metruk binaya geçit yok! 

Kartal’da metruk binaya geçit yok! 

Kartal’da tehlike taşıyan metruk binaların yıkımına başlandı.  Kartal Belediyesi, Kartal Yunus Mahallesi Yiğithan Sokak’taki 4 katlı 3 metruk binayı yıktı.



Kartal’da tehlike taşıyan metruk binalar tek tek yıkılıyor. İlçede bulunan vatandaşlar ve çevre için tehlikeye yol açan metruk binalar için çalışmalarda bulunan Kartal Belediyesi; hakkında riskli yapı raporu olduğu ve boşaltması nedeniyle yıkımı tamamlanamayan binalar ilgili gerekli yazışmaların tamamlanmasından sonra yıkımlarını tamamlıyor.

Bu durumda metruk binalardan üç tanesi daha önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kartal Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. Kartal Yunus Mahallesi Yiğithan Sokak’ta bulunan ve hem vatandaşların hem de mahalle muhtarının sık sık yıkılmasını talep ettiği ve uyuşturucu madde kullananlar tarafından da kullanılan ve biri 4 katlı olmak üzere toplamda üç metruk binanın yıkımı gerçekleştirdi. 

Yunus Mahallesi Yiğithan Sokak’taki üç metruk bina, alınan önlemlerin ardından iş makinelerince yıkıldı ve bu sırada toz çıkmaması için tazyikli su kullanıldı. Çocuklar için de tehlike yaratan ve daha önceden tahliye edilmesi nedeniyle içlerine kolayca girilebilen binalar, çevre güvenliği alınarak tamamen kullanılamaz hale getirildi. Yıkım sırasında sokak, olası bir tehlikeye karşı Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından araç trafiğine kapatıldı. 

2019’dan Bu Yana Kartal’da 107 Metruk Binanın Yıkımı Gerçekleşti

Yıkımda zaman zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin desteklediği Kartal Belediyesi’nin, 2019 yılından bu yana yıkımını gerçekleştirdiği metruk bina sayısı 107 olarak öne çıktı. Yıkımın gerçekleştiği alana gelerek teknik ekip ve Mahalle Muhtarı Mahmut Evren'den bilgi alan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, çalışmalar sırasında can ve mal güvenliğine azami dikkat edilmesini talep etti. Komşu bina sakinlerinin mutlaka uyarılmasını isteyen Başkan Gökhan Yüksel, yıkılacak binaların içlerinin de mutlaka kontrol edilmesini ve sokak hayvanların bile içerde bulunabileceğinin göz önüne alınmasını istedi. Kartal’da yazışmaları tamamlanan metruk binaları yıkmaya devam edeceklerini belirten Başkan Yüksel, ilçede asayiş sorunlarına da yol açan metruk binaların yıkılması için mal sahiplerine ve yasal temsilcilerine tebligat yapıldığını; ancak verilen sürenin ardından yıkımların başladığını kaydetti.


Geri Dön