25 / 04 / 2024

Osmangazi'de görüntü kirliliğine geçit yok!

Osmangazi'de görüntü kirliliğine geçit yok!

Osmangazi'de görüntü kirliliğine geçit yok. Osmangazi Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel değerlerine uygun kaliteli bir mimari ile fiziksel çevrenin elde edilmesini sağlamak amacıyla estetik kurul oluşturdu.



Osmangazi Belediyesi çevre düzeninde gelişimler sağlamaya devam ediyor. İlçenin ana arterlerinde, kent estetiğine, tarihi ve doğal değerlerine uygun şekilde üretilecek mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı konularında yapıları değerlendirecek olan estetik kurul, 3 mimar, 1 yüksek şehir plancısı ve 1 inşaat yüksek mühendisi olmak üzere toplam 5 üyeden oluşuyor. Osmangazi Belediyesi'nin yetki görev ve sınırları içerisinde kalan Mudanya,  İzmir  ve Yalova Yolu ile Altıparmak, Fomara, Haşim İşcan, Çekirge ve Atatürk caddeleri üzerinde yapılacak olan projeleri inceleyecek olan kurul, projelerin kent estetiğine uygun olup olmadığı konusunda değerlendirmede bulunacak. Projelerin mimari ve cephe tasarımını, dolu boş oranını, çatı şeklini, dış cephe boyama ve kaplama rengini, kullanılacak malzeme ve özelliklerini estetik yönden inceleyecek olan kurul standartlara uygun görülen projeleri onaylayacak. 


Uygun kaliteli bir mimari ile fiziksel çevrenin elde edilmesinin sağlanması ve nitelikli mimarinin uygulanarak estetik çözümlere ulaşılması için çalışacak olan estetik kurulun aldığı kararlar kesin olacak. Estetik kurul tarafından belirlenen yerlerde kurul kararlarına bağlanmayan yapılara yapı izni, işyeri açma çalışma ruhsatı verilmeyecek. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçenin fiziki görüntüsünü düzelterek modern bir Osmangazi inşa etmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Osmangazi'yi çarpık yapılaşmadan ve görüntü kirliliğinden kurtarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Kaçak yapılaşmaya taviz vermiyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda da tüm Türkiye' ye örnek olacak bir projeye imza attık. İki ay sonra ilk kazmayı vuracağımız Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi Türkiye'deki dönüşüme model olacak. Kent estetiğine olumsuz etki yapan yapıların önüne geçmek için de belediye bünyesinde estetik kurul oluşturduk" dedi. 


DÜNDAR'DAN, CHP OSMANGAZİ'YE HAYİRLİ OLSUN ZİYARETİ 


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, CHP Osmangazi ilçe Başkanlığı görevine yeni seçilen Recep Çohan ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi İlçe Başkanlığımı ziyaret etti. Yeni ilçe Başkanı Recep Çohan'ın makamında gerçekleşen ziyarette, Recep Çohan ve yönetim kuruluna yeni görevlerinde başarılar dileyen Başkan Dündar, "Osmangazi Belediye Meclisi'nde AK Parti, CHP ve MHP olarak hep birlikte kentin menfaatleri doğrultusunda görev yapıyoruz. 


Farklı partilerden olsak da Bursa ve Osmangazi'yi güzelleştirmek, vatandaşlarımızın daha mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamak adına çalışıyoruz" dedi. 


"BİRLİKTE HAREKET EDERSEK BU ŞEHİR DAHA GÜZEL HALE GELİR" 


Başkan Dündar, her zaman vatandaşlara daha iyi hizmet sunmanın arayışında olduklarını ve bu arayışın kendilerini doğru yolda ilerlettiğini ifade ederek, "Biz bütün projelerde özellikle de komisyon çalışmalarında özgür düşüncenin hakim olmasını ve tüm düşüncelerin açık bir şekilde ifade edilmesini istiyoruz. Farklı düşüncelerin paylaşılması etkileşimi ortaya çıkartıyor. Farklı parti veya farklı düşünce diye ayırt etmeden her düşünceye ve her kişiye eşit derece de yaklaşım gösteriyoruz. Birlikte hareket ettiğimizde bu şehir daha güzel hale gelir. 


Bizler de daha başarılı oluruz" diye konuştu. 

CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı'nın farklı parti ve görüş olarak vereceği katkının kendileri için önemli olduğunu kaydeden Başkan Dündar, "Sizlerin desteğiniz ve önerileriniz, üretilen projelerin daha sağlam zeminlere oturtulması adına bizlere katkı sağlayacaktır. Doğru bir iş yapıldığında kazanan hepimiz oluruz. Bu doğrultuda önerilerinizi ve düşüncelerinizi bizlere her zaman ulaştırabilirsiniz. Kapımız herkese açık. 


Başta CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı görevine yeni seçilen Recep Çohan'a, yönetim kurulu üyelerine ve meclis üyelerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 


CHP Osmangazi İlçe Başkanı Recep Çohan ise yaptığı konuşmasında, "Bu kenti güzelleştirmek adına birlikte mesai yapıyoruz. Bundan önce yaptığımız qibi bundan sonra da kentin yararına olan projelere katkı koymak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Siyasetçiler toplum yararına hizmet etmek için mücadele ederler. Bizlerde aynı görüş ve düşünce ile Osmangazi' de yaşayan vatandaşlarımızın yararına hizmet etmek için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Kentin menfaatleri doğrultusunda gereken katkıyı koymaya hazınz" dedi. 


Bursa İnegöl Yıldırım


Geri Dön