26 / 04 / 2024

Kastamonu Entegre Dünya Gençlik Gemisi Programı'na sponsor oldu!

Kastamonu Entegre Dünya Gençlik Gemisi Programı'na sponsor oldu!

Ahşap ve orman ürünleri ile anılan, kapı paneli üretiminde Avrupa’nın önde gelen şirketleri arasında yer alan Kastamonu Entegre sponsorluğunda Gençlik Gemisi demir aldı...



Ahşap ve orman ürünleri ile anılan, kapı paneli üretiminde Avrupa’nın önde gelen şirketleri arasında yer alan Kastamonu Entegre, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Dünya Gençlik Gemisi Programı’na sponsor oldu.

  

Gençler arasında dostluk ve karşılıklı anlayışın gelişmesine katkıda bulunmak, gençlerin farklı kültürleri tanımalarını ve topluma ve insanlığa daha fazla katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla Japon Hükümeti tarafından gerçekleştirilen dünyanın en prestijli gençlik programlarından biri olan Dünya Gençlik Gemisi Programı’na bu yıl dünyanın her yerinden 220 genç katıldı. Kastamonu Entegre sponsorluğunda düzenlenen programa ülkemizi temsilen katılan 10 gencimiz ülkemizin kültürünü, tarihini ve geleneklerini dünya gençliğine başarıyla takdim etti.

 

Kastamonu Entegre Genel Müdürü Haluk Yıldız, gençlerimizin dünya kültürlerine ve değerlerine tanıklık ettiği, o değerleri ülkelerine taşıyarak barış ve dostluk köprüleri kurdukları böylesi önemli bir programın bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Yıldız, Kastamonu Entegre olarak “Medeniyetler İttifakı” girişimiyle düzenlenen projelerde gençlerimizin destekçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

Yapılan ulusal ney eşliğinde Mevlana’nın insanlığa yönelik sevgi ve hoşgörü öğretilerinin anlatıldığı programda ayrıca Çanakkale Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, tarihi, ekonomik ve sosyal hayatı renkli bir şekilde dünya gençlerine takdim edildi. Türk Kültür gecesinde ise kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan Türk kahvesi, lokum, helva ve fındık ikramı yapılmış halk oyunları ile müziğimizden güzel örnekler sunuldu.

 


Geri Dön