19 / 04 / 2024

Kastamonu Kırık Barajı'nın ihalesi belli oldu!

Kastamonu Kırık Barajı'nın ihalesi belli oldu!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş Kırık Baraj hakkında "Bunlar rekolteyi arttıracak. Pancar üreticisini ciddi manada destekleyecek bir proje. Bugün bize müjdeli haberi verdiniz. İhale belli oldu” dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimi’ne ve iftar programına katılmak üzere geçtiğimiz gün ilimize geldi. Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Eroğlu, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’tan brifing aldı.


Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Bakan Eroğlu’nun Kastamonu’nun bütün işleriyle ilgilendiğini belirterek; “Sayın Bakanımızı artık içimizden biri gibi görüyoruz Kastamonu’nun bütün işleri ile ellerinden geldiği kadar ilgileniyorlar. Büyük yatırımların yapılmasına katkı sağlıyorlar. Fiilen ben bunu yaşamış bir kişiyim. Özellikle Kırık Barajı’nın programa alınmasındaki emeğini ve verdiği mücadeleyi gözlerimle gördüm, yaşadım” dedi.


“BÖLGENİN GELİŞMESİ AÇISINDAN DA ÇOK BÜYÜK BİR PROJE”


Kırık Barajı’nın hem sulama açısından, hem de Kastamonu’nun gelecekteki içme suyu açısından büyük bir proje olduğunu vurgulayan Babaş; “Bu projeye sadece su olarak da bakmıyoruz.  Bölgenin gelişmesi açısından da çok büyük bir proje. Kastamonu’nun Şeker Fabrikası var. Özelleştirmeye gitmek istiyorlardı. Ben diyordum ki; Kırık Barajı’nı yapalım özelleştirmeden kurtulun. Çünkü tarımda kapalı sistem sulamaya geçilecek. Bunlar rekolteyi arttıracak. Pancar üreticisini ciddi manada destekleyecek bir proje. Bugün bize müjdeli haberi verdiniz. İhale belli oldu” şeklinde konuştu.


“KÖPRÜLERDE ESTETİK BİR ŞEKİLDE BİRLİKTE YAPILACAK”


Sadece baraj değil dere ıslahı konusunda da çok hızlı gelişme olduğunu ifade eden Başkan Babaş, şunları kaydetti: “Hemen Genel Müdürlüğümüz ile Bölge Müdürlüğümüz ihalesini yaptılar ve müteahhit dere ıslahına başladı. Bu aşamada dere üzerinde köprüler vardı. Genel Müdürlüğümüz ona da onay verdi. Bu köprülerde estetik bir şekilde birlikte yapılacak.”


“KÖPRÜNÜN BİR GÖZÜNÜ YIKAN BELEDİYE BAŞKANININ KUSURUNU BİZ ONUN ADINA TELAFİ EDELİM”


Köprü konusunun görüşülmesi üzerine Kastamonu için önemli bir talimat veren Bakan Eroğlu; “Benim ciğerim yandı. O zaman ki belediye başkanı Nasrullah Köprüsü’nün bir gözünü yıkmış. Tarihi eseri imha ettiği için o zaman çok üzülmüştüm. Dolayısıyla size vefa borcumuz olsun. Ona benzer bir köprü yapın. Biz aslında köprü yapmıyoruz. Köprüyü belediye içerisindeyse belediye başkanı yapacak, köy yolundaysa Özel İdare, karayoluysa Karayolları yapar. İnternetten bütün Kastamonu halkına korkuluklarından taş kaplamasına kadar hangi köprüyü beğeniyorsunuz diye gösterin. Tarihi eser gibi bir köprü yapalım. Köprünün bir gözünü yıkan belediye başkanının bu kusurunu biz onun adına telafi edelim” dedi.


“ÇOK İYİ BİR İÇME SUYU ARITMA TESİSİ YAPMAMIZ GEREKİR”


Kırık Barajı ve içme suyu arıtma tesisi hakkında konuşmasına devam eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş; “Barajla beraber biz sizinle birlikte, sizin önerileriniz doğrultusunda bir planlama yaptık. Çok iyi bir içme suyu arıtma tesisi yapmamız gerekir. Hatta Türkiye’deki en iyi ustalarından, hocalarından biri benim dediniz.  Bunu biz biliyoruz. Son zamanlarda değişik teknikler ve projeler uygulanıyor. Biz de hemen sözün üzerine çalışmaya başladık. Şehrin güneyine imar hazırlığı yaptık. Bu alan Kırık Barajı’na çok yakın bir alan. Oraya da plan üzerinde arıtma tesisi projelerimizi hazırladık. Alt tasarımlarını yaptık, bunu da Bölge Müdürlüğümüzle paylaştık” diye konuştu.


“BİZ KASTAMONU’DA BU İŞİ BİTİRDİK”


Sokak hayvavları konusunda yapılan projelerden de bahseden Babaş; “En iyi olduğumuz alanlardan biri de sokak hayvanları. Bu konuda da sıkıntısız bir şekilde projelerimizi sürdürüyoruz. Yalnız bir projemiz devam ediyor. Bölgesel bir sokak hayvanları kısırlaştırma merkezi yapma projesi. Yerini hazırladık, projesi de bitmek üzere. Burada sizden maddi bir kaynak istiyoruz. Eğer bunu biz yapıp da gerçek manada aslına uygun işletebilirsek, büyük sorunları bitirmiş olacağız. Sokak hayvanları artık Türkiye için büyük problem haline geldi ama biz Kastamonu’da bu işi bitirdik.”


Belediye Başkanı Tahsin Babaşı’ı çalışmalarından dolayı tebrik eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; “Başkanımız vizyon sahibi bir kişi, çok çalışkan. Kastamonu çok kısa zamanda değişti. Hemen inşaatlar başladı, gidiyor. Kendisini bu bakımdan gönülden tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Hep birlikte valimiz, vekillerimiz, bakanlıklarla birlikte Kastamonu’yu daha güzel hale getirmek için, tarihi eserleri ihya etmek ve tabiat turizmini geliştirmek için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Dere ıslah ederken basit bir dereyi ıslah etmiyoruz. Köprüyü bile tarihi eser gibi yapalım diye talimar veriyoruz. Tarihi dokuya uygun muhteşem bir şekilde yapıyoruz. Belediye başkanımızın çalışkanlığı da bizi gayrete getiriyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Bakan Eroğlu’na Belediye Başkanlığı ziyaretinde Vali Mesut Yıldırım ve AK Parti Milletvekili Hakkın Köylü eşlik etti. Ziyaret hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.




Kastamonu Gündem


Geri Dön