28 / 03 / 2024

Kastamonu sel felaketinde bir müteahhit için gözaltı kararı! 

Kastamonu sel felaketinde bir müteahhit için gözaltı kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt  ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda insanın hayatına kaybettiği sel felaketi için soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmada bir müteahhit için gözaltı kararı alındı. 



Kastamonu’nun 5 bin 400 nüfuslu Bozkurt ilçesinde sel felaketinin 5’inci gününde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Sözcü'de yer alan habere göre; Çevre il ve ilçelerden gelenlerle beraber yüzlerce arama kurtarma ekibi, kayıp ihbarı yapılan 62 kişiyi arıyor. Bir taraftan da taşarak sele yol açan Ezine Çayı kenarında bulunan ve yıkılan Ölçer Apartmanı’nda da aramalar devam etti.

İş makineleri ile yapılan çalışmalarda enkaz altında kaybolduğu düşünülen vatandaşlara henüz ulaşılamadı. Apartmanda yaşayan yakınları çay kenarında endişeli bir şekilde bekliyor.

Kastamonu sel felaketinde bir müteahhit için gözaltı kararı! 

11 Ağustos'ta yaşanan gelen sel felaketinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldı. İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İnebolu Başsavcılığımızca İnebolu, Bozkurt, Abana ve Küre ilçelerinde 11.08.2021 tarihinde yaşanan sel felaketinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Yapılacak teknik inceleme ve bilirkişi raporları doğrultusunda gereğine tevessül edilecek olup, yıkılan bir binanın müteahhidi hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Ayrıca ölen vatandaşlarımızın kimlik tespit çalışmaları ile ölü muayene ve otopsi işlemleri de devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.

Kastamonu'da konut inşaatları kısa sürede başlayacak!


Geri Dön