27 / 04 / 2024

Kastamonu Toptancılar Sitesi kentsel dönüşüme dahil edilmeli!

Kastamonu Toptancılar Sitesi kentsel dönüşüme dahil edilmeli!

Kastamonu Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Karamustafa, Toptancılar Sitesi’nin kentsel dönüşüm ve revize imar planına dahil edilmesini talep etti.



Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Karamustafa, Toptancılar Sitesi’nde belediye tarafından yapılan sıcak asfalt çalışmalarıdan dolayı Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti ve kendi gündemlerinde yer alan konularda açıklamalarda bulundu.


Kastamonu’nun büyüdüğünü ve büyük bir değişim içerisinde olduğunu belirten Karamustafa, şunları söyledi:


“Bizim oda olarak görevimiz Kastamonu’nun günlük ihtiyacı olan sebze meyve ihtiyacını gidermek ve karşılamak. Esnaf olarak vatandaşımıza en hijyenik, en temiz şekilde hizmet vermek. Ben burada emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. Ekonominin girdi ve çıktısına baktığımızda sebze ve meyve en ucuz tüketilen ürün konumunda. Bugün pazarda 20 TL’lik alışveriş yapan bir insan aldıklarını evine taşıyamaz. İnsanlarımız çok ucuz fiyata sebze ve meyve alabilmektedir. Toptancılar Çarşımız artık bize yetersiz geliyor. Gelen TIR’lar sığmıyor. Toptancılar Hali’nin miadı artık doldu. Biz esnaflar olarak sıkıntılarımızı Belediye Başkanı’mıza ilettik. Sağ olsunlar ilgileniyorlar. Yeni yapılacak Maslak Sanayi Sitesi ile beraber yeni Toptancılar Hali yapılacağını söylüyor. Çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çarşımızın içerisi de sıcak asfalt ile kaplandı. Bu sayede daha hijyenik bir şekilde ürünlerimizi vatandaşlara ulaştıracağız.”


Kentsel dönüşüm ve revize imar planına Toptancılar Sitesi’nin de dahil edilmesini talep eden Karamustafa, “Halimizin daha modern olması için bu yönde çalışmalarımız sürüyor. İlimize gelen ürünlerin korunması ve dahada taze tüketicilere ulaştırılması için büyük buzhaneye ihtiyacımız var. Buzhanede talep ediyoruz. Artık bu çalışmaların hızlandırılması gerekiyor. Sıcaklar başladı. Fakat bir ürünümüzü dahi yarına bekletecek buzhanemiz yok. Belediyemizden bunu da talep ediyoruz. Belediye Başkanı’mız her zaman yanımızda ona ve ekibine teşekkür ediyoruz. Biz de gelişen dünyada modern bir şekilde vatandaşımıza hizmet etmek istiyoruz. Bunun için devlet gücüne ihtiyacımız var. Pazar yeri ihtiyacı olan mahallerimize de kapalı modern yeni pazar yeri yapılmalı” dedi.


Toptancılar Sitesi’nin artık eski ve yeni sanayi gibi şehrin merkezinde kaldığını da söyleyen Karamustafa, “Ramazan ayı tüketim ayıdır. İnsanlarımız oruç tuttuğu için her gördüğü canı çeker. Pazarlarda ilk haftaları büyük canlılık olur. Daha sonra ise azalır. İnsanlarımız belirli bir süre sonra bir doyuma ulaşıyor ve ulaştı da. Fiyatların da ucuz olması vatandaşlarımızı alışverişe yönlendiriyor. Taze meyve almak isteyen vatandaşlarımızı da pazara yönlenmesini, pazara daha çok ilgi göstermelerini tavsiye ediyorum. Türkiye’nin en ucuz illerinden biri Kastamonu. Yaşanabilecek bir il Kastamonu” diye konuştu.


Kastamonu Gazetesi


Geri Dön