16 / 04 / 2024

Kat malikleri kurulu nedir?

Kat malikleri kurulu nedir?

Kat malikleri kurulu nedir? Kat malikleri kurulu ne zaman kurulur? Kat Mülkiyeti Kanunu'nda bu konu nasıl yer alıyor? Kat malikleri kurulu hakkında merak ettiklerinizi haberimizin devamında bulabilirsiniz..



Kat malikleri kurulu nedir?


Kat mülkiyetine konu taşınmazdaki bütün kat maliklerinin oluşturduğu kurula kat malikleri kurulu deniyor. Kat malikleri kurulu hakkında detaylı bilgi vermeden önce kat mülkiyeti nedir? sorusunu cevaplayalım..



Kat mülkiyeti; tamamlanmış bir yapıda bağımsız bölüm üzerindeki mülkiyet olarak nitelendiriliyor. Kat mülkiyetine konu taşınmazdaki bütün kat maliklerinden meydana gelen kat malikleri kurulu söz konusu taşınmazın bütünlüğü hakkında kararlar almak için toplanabilirler. Peki Kat malikleri kurulu ne zaman toplanır? Bu sorunun cevabı 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda şöyle yer alıyor;


C KAT MALİKLERİ KURULUNUN TOPLANTISI VE KARARLARI:

 

I - TOPLANTI ZAMANI:

 

Madde 29 - Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. (Ek cümle: 14/11/2007-5711 S.K./14.mad.) Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanır.

 

Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartiyle, kat malikleri kurulu her zaman toplanabilir.

 

İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtilir. (Ek cümle: 14/11/2007-5711 S.K./14.mad.) İlk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamaz.



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön