20 / 04 / 2024

Katar 250 fabrikalık OSB'yi Türk mallarıyla inşa edecek!

Katar 250 fabrikalık OSB'yi Türk mallarıyla inşa edecek!

Katar, Türk markalarına kapıyı sonuna kadar açtı. Katar, 250 fabrikalık OSB'nin malzemelerinin Türkiye’den tedarik edilmesi için talimat verdi...



Katar, kendi ürünlerini üretmek için organize sanayi bölgesini (OSB) kuruyor. Katar, OSB'nin inşaatı için Türk mallarını tercih etti. Yeni inşa edilecek OSB'de yaklaşık 250 fabrika yer alacak. Azure Group Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, OSB hakkında bilgi verdi.

Katar 250 fabrikalık OSB yi Türk mallarıyla inşa edecek!

Star Gazetesi'nden Yaşar Kızılbağ'ın haberine göre,  Katar yönetiminin ürün ve malzeme alımını konusunda Türkiye’yi birinci sıraya koyduğunu belirten Erkan Gül, Katar’ın köklü ailelerinden biriyle Azure-Mena ismiyle yüzde 49-50 ortaklıkla şirket kurduklarını belirtti. Gül, "İlk etapta 100 fabrikanın tedarikini biz yapacağız. Başladık. İhracatçıları ve üreticileri destekleyeceğiz. Birinci öncelik Türkiye. İhaleyi yapan Alman da alsa malı Türkiye’den alacak" dedi. 

OSB, havalimanının yanına kurulacak. 9 bin başvurunun geldiği OSB'nin ihalesine ise Türk, İngiliz, Çinli ve Güney Koreli firmaları girdi. 


Geri Dön