27 / 04 / 2024

Katar, Somali'deki Hobyo Limanı inşaat projesine start verdi!

 Katar, Somali'deki Hobyo Limanı inşaat projesine start verdi!

Katar yönetimi, Somali'nin Galmudug eyaletindeki Hobyo Limanı inşaat projesi için düğmeye bastı.



Katar yönetimi, Somali'nin Galmudug eyaletindeki Hobyo Limanı inşaat projesi için start verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim bin Seyf Ahmed es-Suleyti ile Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Meryem Uveys Cami, Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlediği ortak basın toplantısında projeyle ilgili açıklama yaptı.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed Abdurrahman Al Sani ile Somali Başbakanı hasan Ali Hayri'nin de hazır bulunduğu toplantıda bilgi veren Bin Seyf, Hobyo Limanı inşaat projesinin uygulamaya koyulduğunu, inşaat çalışmalarının bugünden itibaren başlayacağını belirtti.

Bin Seyf, Limanın Somali halkının istifade etmesi için uluslararası kriterlere göre inşa edileceğini söyledi.

Somalili Bakan Uveys ise Hobyo Limanı inşaat projesinin vatandaşlara iş imkanı sağlayacağını ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

Konuyla ilgili olarak, Katar Ulaştırma ve İletişim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise söz konusu yatırımın iki ülke arasındaki sağlam ilişkileri yansıttığı bildirildi.

Geçen aralık ayında Katar ve Somali, aralarında Hobyo Limanı inşaat projesinin de yer aldığı bir dizi kalkınma anlaşmasına imza atmıştı. 

Somali'nin kuzeydoğu sahilinde bulunan Hobyo Limanı Somali'nin en eski ve önemli limanlarından biri olarak kabul ediliyor.
 


Geri Dön