25 / 04 / 2024

Katar'dan 15 milyar dolarlık yatırım paketi!

Katar'dan 15 milyar dolarlık yatırım paketi!

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Muhammed bin Casim Al Sani, Türkiye'nin ekonomisine güvendiklerini ve 15 milyar dolarlık yatırım paketi hayata geçireceklerini açıkladı.



Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Muhammed bin Casim Al Sani, Türkiye’nin ekonomisine güvendiklerini ve yatırımlarını sürdürdüklerini açıkladı. Katar’ın Türkiye’ye yönelik 15 milyar dolarlık yatırım paketi olduğunu söyleyen Sani, “Biz yatırımlarımızı çeşitlendirerek yapıyoruz. Türkiye’de yatırımlarımızı çeşitli sektörlere yapacağız” diye konuştu.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bakan Sani Berlin’de düzenlenen Almanya-Katar Ticaret ve Yatırım Forumu’nda açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin özel sektörünün, ihracat başta olmak üzere, çok gelişmiş olduğunu söyleyen Casim Al Sani, Katar’ın uzun zamandır Türkiye’de yatırımcı olduğunu belirtti. Sani, “Biz Türk ekonomisinin temellerinin sağlam olduğuna kesinlikle inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Türkiye’ye yönelik yeni yatırımlar için çalışmaların hızlı şekilde devam ettiğini açıklayan Casim Al Sani, şu şekilde konuştu: “Ekonomilerde bazen hareketler olabilir. Önemli olan ekonominin temelleridir. Biz Türk ekonomisine güveniyoruz. Bu yüzden de Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, 15 milyar dolarlık yatırım paketi açıkladı. Türkiye ile Katar dost kalmayı sürdürecek.”


Geri Dön