29 / 03 / 2024

Katar'ın Amfibi 1000'i yarısı suyun içinde adalardan oluşacak!

Katar'ın Amfibi 1000'i yarısı suyun içinde adalardan oluşacak!

Ortadoğunun en lüks kenti olan Dubainin ve Birleşik Arap Emirliklerinin finansal krize girmesini fırsat bilen Katar, yapay adalar üzerine inşa edeceği hareket edebilen oteliyle lüks turizm sektörüne girmeye hazırlanıyor



İtalyan tasarım şirketi Giancarlo Zema Design Groupun daha önce Birleşik Arap Emirlikleri için geliştirdiği Amfibi 1000 projesini sahiplenen Katarlı yatırımcılar, Kızıldeniz kıyısına yarısı suyun içinde adalardan oluşan 5 yıldızlı lüks bir otel yapmak için kolları sıvadı.

Odalardan gözlem

500 milyon dolara mal olacak projede, 5 yıldızlı 1000 odalı otel denizin kıyısına inşa edilecek. Ayrıca denizin 500 metre açığına inşa edilecek 1 kilometre çapındaki yapay adada da 80 tane deniz anasına benzeyen yüzer suitler bulunacak. Yay şeklinde yerleştirilen ve her biri 5 katlı olan 20 metre çapındaki bu suitlerin altında da deniz canlılarını gözlemleme imkanı sunan bir su altı odası bulunacak. Üç buçuk metrelik kısmı suyun altında kalan alüminyum gövdeli bu suitler isteğe göre adanın iç kısmında dolaşabilecek.

Çevreye duyarlı

Çevreye zarar vermemeye özen gösteren tasarımcılar bu yüzer suitleri güneş ve rüzgar enerjisiyle hareket edecek şekilde tasarlamayı planlıyor. Dipte bulunan ve tamamen camdan oluşan oda, 360 derecelik bir denizaltı manzarası var. Otel kompleksinin tam ortasındaki dev kulede ise panaromik bir restoran ve alıveriş merkezi bulunuyor. Panaromik restoran ayrıca 360 derece dönebilme özelliğine sahip. Amfibi 1000 otelinin ayrıca lüks yatlarıyla gelen müşterilerini ağırlamak için kendine ait marinası var.
Vatan


Geri Dön