23 / 04 / 2024

Katar’ın yurt dışı gayrimenkul yatırımları hız kesmiyor!

Katar’ın yurt dışı gayrimenkul yatırımları hız kesmiyor!

LNG zengini Katar, 40'dan fazla ülkede 400 milyar dolardan fazla yatırım gerçekleştirirken; özellikle Avrupa'da gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çekiyor.



Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) zengini Katar Avrupa yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 40’dan fazla ülkede 400 milyar dolardan fazla yatırım gerçekleştiren Katar, özellikle gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çekiyor. 

2005’de ülkenin petrol ve doğalgaz gelirlerini yönetmek ve ülke ekonomisini çeşitlendirerek güçlendirilmek amacıyla kurulan QIA’nın yurt dışında yaptığı yatırımların çoğunun stratejik sektörlerde ve uzun vadeli olması dikkati çekiyor. QIA’nın, altyapı, perakende, sağlık, bankacılık, otomotiv, spor, yatırım bankacılığı, gayrimenkul ve inşaat, turizm, tarım, ham madde ve ticaret sektörleri gibi çeşitli alanlarda yatırım yapıyor. 

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında ilk sıralarda bulunan Katar, özellikle Avrupa’da gayrimenkule, lüks markalara ve futbol kulüplerine yaptığı yatırımlarıyla dikkati çekiyor. Katar Yatırım Otoritesi, konumu, güçlü bankacılık sistemi, büyümeyi destekleyen demografik yapısı nedeniyle son yıllarda odağına aldığı Türkiye'de, özellikle finans, medya, enerji ve gayrimenkul alanlarına yatırım yapıyor.

Avrupa 

Avrupa, uzun zamandır Katar'ın yatırımları için önemli lokasyonlarından biri oldu. QIA, kıtada otomobil, gayrimenkul, teknoloji, finans, sağlık ve moda şirketlerine ile futbol kulüplerine milyarlarca avroluk yatırım gerçekleştirdi.

ABD 

2015'te Katar Yatırım Otoritesi, New York'ta bir ofis açarak bu ülkede de yatırımlarını çeşitlendirdi. New York ve Los Angeles'ta özellikle ofis olmak üzere birçok gayrimenkule yatırım yaparken, Empire State Building'in sahibi Empire State Realty Trust Inc.'in yaklaşık yüzde 10'unu satın aldı. QIA, Brookfield Property Partners LP ile New York'da yaklaşık 9 milyar dolarlık bir gayrimenkul projesi hayata geçirdi. Otorite’nin başta Singapur olmak üzere Asya ülkelerinde de gayrimenkul ve teknoloji şirketlerinde hissesi yer alıyor. 

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

İstanbul'a Katar imzası!

Ferit Şahenk, İstinyePark'taki hisselerini Katar'a satıyor!


Geri Dön