23 / 04 / 2024

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi!

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi!

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi. Teknik Çalışma Programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanları, 7 ilde yer alan projelerin faydalanıcıları olan Belediye Başkanlıkları ve Katı Atık Birlik temsilcileri katılac



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından 17-22 Ağustos tarihleri arasında “IPA 2 Dönemi  Entegre Katı Atık Yönetimi Projeleri” kapsamında Almanya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirilecek. Teknik Çalışma Programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanları, 7 ilde yer alan projelerin faydalanıcıları olan Belediye Başkanlıkları ve Katı Atık Birlik temsilcileri katılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı eşgüdümünde yürütülen Entegre Katı Atık Projelerinin Hazırlanması için Teknik Yardım sözleşmesi kapsamında COWI A/S konsorsiyumunda Almanya’nın Dresden ve Leipzig şehirlerinde gerçekleşecek olan bir dizi çalışma ziyaretinde bulunacak.


IPA 2. Dönemi için çevre sektöründe yapılması planlanan yatırımlar için, sektörel operasyonel programı kapsamında 3 temel alan tespit edilmiş ve bu alanlar entegre su ve atıksu, entegre katı atık yönetimi, kapasite geliştirme projelerini kapsayacak. Bu proje kapsamında 23 adet Entegre Su Yönetimi (550 milyon €), 15 adet Entegre Atık Yönetimi (450 milyon €) olmak üzere toplam yatırım tutarının ise 1 milyar € bulması hedefleniyor.


Entegre Katı Atık Projelerinin IPA başvurularının hazırlanması sürecinde 15 adet proje yer alıyor. Projelerin hazırlanması sürecine Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yanı sıra Kalkınma Bakanlığı, Katı Atık Birlikleri ve Belediyelerde projelere destek veriyor.

Teknik çalışma programına 7 ilden (Artvin-Erzurum, Şanlıurfa, Mersin, Ordu, Hakkari, Kahramanmaraş, Diyarbakır) Belediye Başkanlıkları ve Birlik temsilcilikleri katılacak.




Geri Dön