25 / 04 / 2024

Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası ihracı için başvuru yaptı!

Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası ihracı için başvuru yaptı!

Katılım Varlık Kiralama A.Ş., 200 milyon TL tutarında ve 2 yıl vadeli yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuruda bulundu.



Katılım Varlık Kiralama A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) özel durum açıklaması yaptı.


Katılım Varlık Kiralama'nın yurt içinde halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 1 milyar TL ihraç tavanı içinde farklı tertip, vade ve türlerde kira sertifikası ihraç edilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'na yaptığı başvuru, SPK'nın 25 Ocak 2018 tarih ve 4/128 sayılı kararı ile onaylanmıştı.


Bu ihraç tavanı kapsamında, Katılım Varlık Kiralama tarafından, Finans Finansal Kiralama A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı" olarak yer alacağı, yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcıya satışa sunulmak üzere, 200 milyon TL tutarında ve 2 yıl vadeli yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuruda bulunuldu.


Katılım Varlık Kiralama'nın KAP açıklaması: 
Şirketimizin yurt içinde halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 1.000.000.000.-TL ihraç tavanı içinde farklı tertip, vade ve türlerde kira sertifikası ihraç edilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'na yaptığı başvuru, SPK'nın 25.01.2018 tarih ve 4/128 sayılı kararı ile onaylanmıştı. Bu ihraç tavanı kapsamında, şirketimiz tarafından, Finans Finansal Kiralama A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı" olarak yer alacağı, yurt içinde, halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcıya satışa sunulmak üzere, 200.000.000.-TL tutarında ve 2 yıl vadeli yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuruda bulunulmuştur.

Kamuoyunun bilgisine sunarız. 


Geri Dön