25 / 04 / 2024

Kavaklıdere İçme suyu Arıtma Tesisi'nin temeli bugün atılıyor!

Kavaklıdere İçme suyu Arıtma Tesisi'nin temeli bugün atılıyor!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı'dan sonra şehrin en büyük yüzeysel içme suyu arıtması olan Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin temelini 19 Nisan 2014 Cumartesi günü atıyor...



İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı'dan sonra şehrin en büyük yüzeysel içme suyu arıtması olan Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin temelini 19 Nisan 2014 Cumartesi günü atıyor. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı'dan sonra kentin en büyük yüzeysel içme suyu arıtması olan Kavaklıdere Tesisi'nin temelini Cumartesi günü atıyor. Bornova'nın Kavaklıdere Köyü'nde kurulacak tesis, yılda 1 milyon kişinin temiz su ihtiyacını karşılayacak. Gördes Baraj suyunu en kısa sürede kente verebilmek için 2.5 yıl önce Manisa Nuriye'deki 20 milyonluk yatırımla Sarıkız içme Suyu Arıtma Tesisi'ni hizmete alan Büyükşehir, şimdi de aynı proje kapsamında Kavaklıdere Tesisi'ni kuruyor. 47 milyon 330 bin liraya mal olacak tesisin temeline ilk harcı Başkan Aziz Kocaoğlu koyacak. 150 bin metrekarelik alanda yer alan tesis, 1.5 yıl içinde tamamlanacak. 



Ayrıntılı Haber




Geri Dön