24 / 04 / 2024

Kavuklar Gayrimenkul 5 yılda 500 milyon dolarlık yatırım hedefliyor!

Kavuklar Gayrimenkul 5 yılda 500 milyon dolarlık yatırım hedefliyor!

Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk Gayrimenkul geliştirme alanında İzmir'de beş yılda 500 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı hedefliyoruz. Orta vadede bu hedefin yüzde 35 üzerine çıkacağız...



Gayrimenkul geliştirme alanında İzmir'de beş yılda 500 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı hedefliyoruz. Orta vadede bu hedefin yüzde 35 üzerine çıkacağız. Bugünden geleceğin ihtiyaçlarım karşılayacak gayrimenkul projelerini hayata geçirmeyi başarı kriteri olarak görüyoruz. Konutta bugün ihtiyaç duyulmayan, ancak kullanıma sunulduğunda buna ihtiyaç varmış dedirten yeniliklerle bu sektörde farkmdalık yaratmak için çaba gösteriyoruz. Konut, ofis, AVM karması projelerimizle bunu sağladığımıza inanıyoruz. Planlanan projeler arasında, lansmanı sonbaharda yapılacak bin 300 konutluk bir proje var. Önümüzdeki dönemde İzmir'de yeni kent merkezinde yüksek bina inşa etmek Kavuklar, son yıllarda gayrimenkul sektöründe hızlı bir büyüme içinde. 


Gayrimenkul geliştirme alanında İzmir'de beş yılda 500 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı hedefleyen Kavuklar, üstü açılıp-kapanan AVMrezidans karma projesinde iki günde 140 konut sattı için yer arayışımız sürüyor. 


Akarkayıt, otomotiv, inşaat, beton, prefabrik, gayrimenkul geliştirme, tuning, matbaa mürekkep, sigortacılık, tarım ve hayvancılık olmak üzere birçok alandaki faaliyetleri ile dikkat çeken firmalardan biri olan Kavuklar'ın temeli Mehmet Kavuk tarafından 1960 yıllarında Malatya'da atıldı. Şirketin kurucusu Mehmet Kavuk'un o yıllarda başlattığı kereste ticareti ile faaliyetleri başlayan Kavuklar, akaryakıt istasyonu, otomotiv yedek parça ve lastik satışlarını ekleyerek 1970'lerde hızlı bir büyüme sürecine girdi. 1970'lerde uluslararası otomotiv markalarının bayiliğini de üstlenmeye başlayan Kavuklar, 1994'te Malatya'da 2000 yılında da İzmir'de binek ve hafif ticari araç pazarında hizmet vermeye başladı. 1977 yılında İzmir'deki faaliyetlerine bir akaryakıt istasyonuyla başlayan Kavuklar, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu alanlarda yatırım yaparak hızla büyüdü. Kavuklar, 1997 yılında Malatya'da hazır beton santrali kurarak yapı malzemeleri sektörüne ilk adımı attı. 2004 yılında inşaat sektörüne adım atmaya hazırlanan Kavuklar, İtalyan Italcementi Set Grubu'nun Manisa'daki Set Betoya Prefabrik Tesisi'ni satın aldı. Aynı yıl İstanbul Kartal'daki, İstanbul Betoya Prefabrik'i faaliyete geçirdi. 2006'da da  İzmir  Işıkkent'te yeni bir beton santralı yatırımını hayata geçirdi ve 2011'de de İzmir'in Menemen ilçesindeki Koyundere Beton Santrali'ni devraldı. 2010'da Malatya'da Kavuklar Prefabrik devreye girdi ve prefabrikte hizmetlerini Ege, Marmara ve Doğu Anadolu'da yaygmlaştırdı. 


Kavuklar, 2006 yılında ise inşaat sektöründeki çalışmalarını bir üst boyuta taşıyarak yoluna gayrimenkul geliştirme firması olarak devam etme kararı aldı. Bu alanda bir çok projeye imza atan Kavuklar, 2015'de İzmir'in en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi olmayı hedefliyor. 


Kavuklar, İzmirli iş ortağıyla birlikte hayata geçirdiği Bayraklı Tower'da bittikten 10 ay sonra yüzde 87 doluluk oranına ulaştı. Firmanın Bornova'daki konut projesi Ege Suits ise inşaat aşamasında ve yarısı satıldı. Kavuklar'ın 2012'de başladığı 400 milyon dolarlık üç projenin bu yıl sonunda tamamlanması bekleniyor. 


Dünya Özel Ek 


Geri Dön