18 / 04 / 2024

Kayabaşı Millet Bahçesi’nin imar planları onaylandı!

Kayabaşı Millet Bahçesi’nin imar planları onaylandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Kasım 2018 günü açılışını gerçekleştirdiği Türkiye'nin ilk millet bahçeleri arasında yer alan Başakşehir Kayabaşı Millet Bahçesi’nin imar planları onaylandı.



Başakşehir Kayabaşı'ndaki Millet Bahçesi'nin imar planları Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca 18 Şubat 2019 tarihinde onaylanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, mevcut planlarda rekreasyon alanı olarak düzenlenen parsel için plan notları ve işlev değişikliği yapıldı. Parselin yaklaşık olarak 11 bin metrekaresi “R5” rumuzlu rekreasyon alanından çıkarılarak “R3” rumuzlu rekreasyon alanı olarak işlevlendirildi. Bu işlev değişikliği ile söz konusu alana ticari birimlerin yapılabilmesinin de önü açıldı. Geriye kalan 270 bin 171 metrekarelik bölüm de “Millet Bahçesi” olarak düzenlendi. Plan notlarına göre millet bahçesi alanı olarak tanımlanan alan kamuya bedelsiz terk edilecek.

Kayabaşı Millet Bahçesi’nin imar planları onaylandı!

KIRAATHANE, ÇAY BAHÇESİ, CAMİ…

Millet bahçesinde bölgenin coğrafyasına özgü değerleri kapsayan ve gelecekte şehirlerin kültürel peyzaj kimliği ile markasını temsil edecek özgünlükte dinlenme ve eğlenme alanları yer alacak. Bu alanlarda emsal yani inşaat hakkı da 0.02 olarak belirlendi. Bu alan içerisinde millet kıraathanesi, ibadethane, sanat atölyeleri, çay bahçesi, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, okçuluk, tenis, basketbol, voleybol gibi spor alanları, tematik bahçeler, meydanlar, toplanma alanları, çeşmeler, açık hava sinema ve gösteri alanları bulunacak. Cami hariç olmak üzere, yapılacak olan yapı ve tesislerde yükseklik en fazla 4.50 metre olacak. Zemin altında kamu kullanımına ait olmak üzere yapılacak otoparklar da inşaat hakkına dahil olmayacak. “R3” rumuzlu 11 bin metrekarelik bölümde yapılacak olan binaların yükseklik sınırı 9.50 metre olarak belirlendi.

KASIMDA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Millet Bahçesi olarak düzenlenen Kayabaşı Mahallesi Toplu Konut Alanı sınırları içerisindeki 281 bin 238 metrekarelik parselin mülkiyeti Emlak Konut GYO'ya ait. Başakşehir, Çırpıcı, Baruthane, Kayaşehir ve Hoşdere Millet Bahçelerinin toplu açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 17 Kasım 2018 tarihinde törenle yapılmıştı.

 

Türkiye'nin ilk millet bahçeleri açıldı!


Geri Dön