24 / 04 / 2024

Kayalar Kimya ihracatın yıldızları arasında yer aldı!

Kayalar Kimya ihracatın yıldızları arasında yer aldı!

Endüstriyel mobilya boya ve de vernik sektörünün lider üreticilerinden olan Kayalar Kimya, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ihracatın yıldızları arasında yer almayı başardı...



Sektörün öncülerinden olan Kayalar Kimya, 38 yıldır sürdürdüğü yenilikçi anlayışı, kalite ve yeni teknolojilere önem veren vizyonuyla istikrarlı bir büyüme grafiği çizmektedir.  İMMİB’in geleneksel hale getirdiği, bu yıl yedincisi düzenlenen “2013 İhracatın Yıldızları” töreninde yine ödüle layık görülerek iç piyasada olduğu kadar dış piyasada da Türk Ekonomisine katkısının büyüklüğünü kanıtlamış oldu.



Türkiye’nin toplam ihracatının üçte birini gerçekleştiren altı birliği bünyesinde barındıran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri “İMMİB” tarafından 19 Şubat 2014 günü Swissotel’de gerçekleştirilen törende bu yıl 22.000 firma arasından 56 kategoride 168 ödül dağıtıldı. Ödül töreninde Türkiye’nin 2013 yılında gerçekleştirdiği 151,7 milyar dolarlık rekor ihracatında, en çok paya sahip şirketlerden birisi olan Kayalar Kimya, “Boya-Vernik ve Mürekkepler” kategorisinde gerçekleştirdiği ihracat oranı ile ödüle layık görüldü. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılımıyla gerçekleştirilen törende Kayalar Kimya adına ödülü Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kayalar aldı.


Sektörün Global Oyuncusu


Kayalar Kimya’nın yıllardır sürdürdüğü başarısına dikkat çeken Kayalar Kimya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kayalar, Rusya’dan Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya, Türki Cumhuriyetler’den Doğu Avrupa ülkelerine kadar 48 ülkeye ihracat yapan global bir marka olduklarının altını çizdi. Mobilya endüstrisine ürettiği ahşap boyalardan, inşaat sektörünün vazgeçilmezi dekoratif boyalara ve birçok sektörün ihtiyacı hammadde dağıtımına kadar geniş ürün grubu ile sektörde büyük paya sahip olduklarını belirten Kayalar, önümüzdeki yıl yüzde 20’lik bir büyüme hedeflediklerini ifade etti.


Tolga Kayalar, “Şu anda Irak, Azerbaycan ve Cezayir gibi ülkelerde büyük paya sahibiz. Hedefimizde Romanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Endonezya, Tayvan, Malezya, Bangladeş gibi mobilya sektörünün gün geçtikçe geliştiği ülkeler var. Dünya liginde global oyuncular ile başarıyla rekabet edebilmekte ve büyük pazarlardaki yeni yatırımlarımız ile bir Türk markası olarak büyümeyi emin adımlarla sürdürmekteyiz” dedi.



Geri Dön