29 / 03 / 2024

Kayapa OSB'de son 6 ayda 25 fabrika inşaata başladı!

Kayapa OSB'de son 6 ayda 25 fabrika inşaata başladı!

Bursa'nın ilk ıslah OSB'si ünvanına sahip Kayapa Islah OSB, dönüşümün ardından hızlı şekilde yatırım almaya başladı. Kayapa, 2014 yılında ıslah OSB statüsüne kavuşarak büyümeye başlamıştı.



Bursa'nın ilk ıslah OSB'si ünvanına sahip Kayapa Islah OSB, dönüşümün ardından hızlı bir şekilde yatırım almaya başladı. 


2014 yılında ıslah OSB statüsüne kavuşan, otomotiv, makine, metal, tekstil, kimya, geri dönüşüm, mobilya gibi çok yönlü tesislere sahip Kayapa'da son 6 ayda 25 yeni sanayi tesisinin daha inşaatı yükselmeye başladı. 


Kayapa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KSIAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy, yatırımların Bursa ekonomisi için sevindirici olduğunu söyledi. Başkan Toy, "En kısa sürede de Islah OSB'den OSB statüsüne dönüşümüzü tamamlayıp Türkiye'ye örnek bir bölge olacağımızı şimdiden rahatlıkla söyleyebiliyorum. Son 6 ayda 25 yeni yatırımcı bölgemizde inşaata başladı. Bunların toplamı 100 bin metrekareye karşılık geliyor. Bölgemizin her geçen gün biraz daha yıldızı parlıyor" dedi. 


Toy, aynı zamanda çevreci bir sanayi bölgesi olma yolunda ilerlediklerini, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile yürüttükleri proje kapsamında Kayapa Islah OSB'nin atık haritasını çıkaracaklarını vurguladı. 1997 yılında kurulan bölgede 258 parselde 80 firma üretim yapıyor. Bölge 4 bin kişiye istihdam sağlıyor. 



Dünya





Geri Dön