23 / 04 / 2024

Kayı İnşaat'ın duruşması 15 Aralık'ta!

Kayı İnşaat'ın duruşması 15 Aralık'ta!

1991 yılında endüstriyel bina inşaatları yaparak faaliyete geçen Kayı İnşaat, içinde bulunduğu mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar alındı. 



1991 yılında endüstriyel binalar inşa ederek faaliyetlerine start veren Kayı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Endüstriyel inşaatlar, Resmi İdari binalar, Otel ve Ofis Binaları, Residanz ve Konut Kompleksleri, Alışveriş ve Eğlence Merkezleri, Eğitim Kuruluşları, Hidroelektrik Enerji Santralleri, Biyo-kütle Enerji Santralleri, Doğalgaz Dağıtım Hatları, Petrol ve Gaz, Sağlık Kampüsleri, Sosyal Kurumlar gibi alanlardaki projelere imza attı. 

1994 yılında küresel faaliyetlerine Türkmenistan projesiyle başlayan Kayı İnşaat, taahhüt, enerji, gayrimenkul geliştirme-yatırım, Sağlık - KKÖ sektörlerinde faaliyette bulundu. Kayı İnşaat, İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Marmarapark AVM'yi de hayata geçirdi. 

Kayı İnşaat ın duruşması 15 Aralık ta!

Mali anlamda yaşadığı sıkıntıları aşamayan Kayı İnşaat, konkordato talep etmişti. Şirketin İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davasında yeni bir karar verildi. 

Buna göre; Kayı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen konkordato davası kapsamında,  İİK 289/2 maddesi uyarınca takdiren 6 ay kesin mühlet verilmesine, kesin mühlete ilişkin bu kararın İİK 293/1 maddesi uyarınca kesin olarak verildiğinin ihtarına, tüm konkordato tedbirlerinin devamı ile komiserlerin görevlerinin de aynen devamına, duruşmasının da 15 Aralık 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilmesine karar verildi. 

İlan metni:

T.C. İstanbul Anadolu 3. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ

Sayı : 2021/31 Esas

Davacılar, COŞKUN YILMAZ, BİLYAP İNŞAAT ENERJİ VE TURİZM SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, KAYI İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile arasında mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle;Mahkememizin 18/06/2021 tarihli celsesinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün 357486-0 sicil nosuna kayıtlı BİLYAP İNŞAAT ENERJİ VE TURİZM SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün 277425-0 sicil nosuna kayıtlı KAYI İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ ve Coşkun YILMAZ (T.C:***********) yönünden; İİK 289/2 maddesi uyarınca takdiren 6 AY KESİN MÜHLET VERİLMESİNE, kesin mühlete ilişkin bu kararın İİK 293/1 maddesi uyarınca kesin olarak verildiğinin ihtarına, tüm konkordato tedbirlerinin devamı ile komiserlerin görevlerinin de aynen devamına, duruşmasının 15/12/2021 günü saat 14:00'a bırakılmasına karar verilmiş olup, İİK'nun 288.maddesi hükmünce ilan olunur.

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com 


Geri Dön