25 / 04 / 2024

Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının inşaatı başlıyor!

Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının inşaatı başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada “Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattını 86 milyon Avroluk kredi sözleşmesiyle start veriyoruz." dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gündeme dair açıklamalar yaptı. Sözcü'de yer alan habere göre, duran metro hatları ile ilgili konuşan İmamoğlu, “Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattını 86 milyon Avroluk kredi sözleşmesiyle start veriyoruz." dedi.

Başkan İmamoğlu, “İstanbul’da durdurulan metro inşaatlarının devam etmesi için talimat verdim. Bir kere metro inşaatlarında geldiğimizde tam 8 hat durmuştu. Bu 8 hattın tümünün finans kaynağı temin edilmeden yola çıkılmış. Daha evvelsi günü koca tüneli açan makineyle start verdiğimiz Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli hattı 2 yıldır durdurulmuş. Yanlışlarını düzelttiğimiz, proje hatlarını değiştirdiğimiz işler de var. Ümraniye-Ataşehir-Göztepe hattı toplam 175 milyon Avroluk kredi sözleşmesiyle. Ümraniye-Ataşehir-Göztepe, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli hattını başlattık” dedi.

Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının inşaatı başlıyor!

BİR METRO HATTI MÜJDESİ DAHA VERDİ

İstanbullulara yeni bir metro hattını da müjdeleyen İmamoğlu, “Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattını 86 milyon Avroluk kredi sözleşmesiyle start veriyoruz. Tuzlalılara, Pendiklilere, Kaynarcalılara müjde olarak ifade edelim. En uygun vadede en ucuz finansmanla uzun vadeli kredi bulma konusunda arkadaşlarım müthiş yetenekli. Biz bunu başarıyoruz şu anda. Hemen hemen faizler libor seviyesinde. Pazarlık ediyoruz. Daha ucuza maletme konusunda özel çabalarımız var. Mahmutbey’den Beylikdüzü’ne kadar uzanması gereken Esenyurt hattı var. Hattın geçtiği yer belli değil. Hat üzerindeki duraklar belli değil ihaleye çıkılmış. ‘Kervan yolda dizilir’in tam örneği. Şimdi arkadaşlar bunu inceliyor. Ben bunu neden söylüyorum; Bu planlanmasını yapılmadığı dönemden sonra biz geldik, hızlıca arkadaşlarım özel olarak bu alanla ilgileniyorlar. Şimdi şu talimatı verdim, ‘bu hatlar başlayacak’ ve biz başka hatları da devreye sokacağız” şeklinde konuştu.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nda çalışmalar başladı!

İstanbul'da 2022'de açılacak 9 yeni metro hattı!


Geri Dön