29 / 03 / 2024

Kayseri-Ankara hızlı tren hattı projesi için kredi görüşmeleri tamamlanıyor!

Kayseri-Ankara hızlı tren hattı projesi için kredi görüşmeleri tamamlanıyor!

Kayseri Ankara arasında hızlı tren hattı projesine yönelik açıklamaya yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, projeye yönelik açıklamalarda bulundu.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri-  Ankara  arasında inşa edilecek hızlı tren hattına yönelik açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Özhaseki, projenin kredi görüşmelerinde son aşamada olduğunu dile getirdi. 

Melikgazi Belediyesi tarafından  Battalgazi Mahallesi'nde hayata geçirikeb kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde açıklama yapan Özhaseki, kentsel dönüşümün kolay olmadığını, ev sahiplerinin yeni evi daha büyük ve düşük fiyatta talep ettiğini dile getirdi.

Kayseri-Ankara hızlı tren hattı projesi için kredi görüşmeleri tamamlanıyor!

Türkiye'deki belediyelerin bunu karşılamakta zorluk çektiğini fakat Kayseri'nin kentsel dönüşümde öncü olduğunu belirten Özhaseki, "Gitmediğim şehir kalmadı, Kayseri kadar imarı düzgün olan, kentsel dönüşümü hakkıyla yapan şehir yok. Bunları yapmamızın bir nedeni de depreme hazırlık. Eğer düzgün evler yapılmazsa tek katlı ev de çöker, iki katlı ev de çöker. Eğer siz onu statiğine uygun şekilde hesaplayarak yaparsanız 50 katlı da olsa hiçbir şey olmaz, rahatça oturursunuz. Japonya'da 50 katlı binalar var, insanlara depremde bir şey olmuyor." şeklinde konuştu.

Hızlı tren projesi

Zaman zaman siyasilerden Kayseri'de yapılan yatırımlarla ilgili eleştiriler duyduklarını söyleyen Özhaseki,  şöyle devam etti:

Kayseri-Ankara hızlı tren hattı projesi için kredi görüşmeleri tamamlanıyor!

"30 yıl önceki Kayseri'yi ve çevresindeki illeri bir düşünün. Kayseri, içlerinde parlayan yıldız gibi. En çok yatırımı burası almıştır. Millet Bahçesi'ni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, havaalanındaki genişletmeyi Ulaştırma Bakanlığımız yapıyor, Belsin'den Şehir Hastanesi'ne giden hattı Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Allah'ın izniyle hiç kimse endişe etmesin, bizim kendi iktidarımız döneminde Ankara'ya hızlı tren işi başlayacak ve bunu da ölmeden göreceğiz. Kredi görüşmeleri son aşamasında. Şu anda karşılıklı yazışmaları biz de Büyükşehir Belediye Başkanımız da takip ediyor. Orada bulunan kredinin faizleri tartışılıyor. Haliyle krediyle yapılacak bir iş, 1 milyar dolarlık bir iş. Her bir aşamasını Sayın Cumhurbaşkanımız da bizlere soruyor, biz de takip ediyoruz. Taş üzerine taş koyandan Allah razı olsun ama niyeti bozuk, militanlarla düşüp kalkan, bu vatanın bölünmesini, parçalanmasını isteyen insanları da Allah'a havale ediyoruz, kahru perişan eylesin."

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu de kentsel dönüşüm dahilinde 2 blok ve 73 daireden oluşacak yeni evlerin sahiplerine hayırlı olması temennide bulundu. Konuşmalar sonrasında protokol üyeleri butona basarak binaların temelini attı.

7 ile 185 kilometrelik raylı sistem geliyor!


Geri Dön