29 / 03 / 2024

Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi açıldı!

Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi'nin açıldı. AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou açılış konuşmasında; "Devam eden medya programları için AB tarafından 6 milyon avro civarında kaynak ayrılmıştır" dedi...



AB fonlarıyla desteklenen Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi'nin açıldı. Açılışta AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou açıklamalarda bulundu.

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou, Sahabiye Mahallesi'ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, AB delegasyonunda 4 yıl görev yapacağı için Kayseri'ye tekrar geleceğini belirtti.

Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi açıldı!

AB'nin ifade ve basın özgürlüğüne önem verdiğini dile getiren Pertzinidou, "Türkiye'de görev yapan, mesleklerini yerine getirmekte olan gazetecilere yönelik destek verdik. Bizim önceliğimiz gazetecilerin görevlerini bağımsız ve profesyonel şekilde yerine getirmeleri için gerekli hukuki, düzenleyici ve siyasi ortamın sağlanmasıdır. Bizim için basının kendini daha iyi yönetmesi, bütün vatandaşlara ulaşabilen gazeteciliğin sağlanması ve profesyonel gazeteci meslek örgütlerinin sayısının artırılması önemli." dedi.

Pertzinidou, gazetecilere yönelik programları desteklediklerini ifade ederk, şöyle devam etti:

"Devam eden medya programları için AB tarafından 6 milyon avro civarında kaynak ayrılmıştır. Desteklenen projelerin temel odak noktaları medya çalışanlarının sosyal ve iş haklarının iyileştirilmesi, medyada çeşitliliğe katkıda bulunulması, işsiz gazeteciler başta olmak üzere gazetecilere dayanışma fonu sağlanması. Geçen sene büyükelçimiz, İstanbul,  İzmir  ve Ankara'da basın akademileri ve basın evlerinin açılışını yaptı. Bizler bugün burada basın evinin açılışını yapıyoruz. Bununla birlikte dijital medya ortamına uygun becerileri edinebilmeleri için de gazetecilerin bu alanda gelişmesine yönelik eğitim programlarını destekliyoruz."

Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Basın Evi açıldı!

Eleftheria Pertzinidou konuşmasının ardından basın evinin açılışı yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pertzinidou'ya el dokuması kilim hediye etti.

Törene, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Üstün Tuncer ve çok sayıda davetli katıldı.

Kayseri'de 2020'de hangi yatırımlar yapılacak?


 


Geri Dön