25 / 04 / 2024

Kayseri İl Genel Meclisi'nde yatırımlar konuşuldu!

Kayseri İl Genel Meclisi'nde yatırımlar konuşuldu!

Kayseri İl Genel Meclisi Mart ayı birleşimi gerçekleşti. Toplantıda, projeler ve 2017 yılına ait yatırım programı anlatıldı.



Kayseri İl Genel Meclisi Mart ayı birleşimleri tamamlandı. Meclis Başkanı Ruhi Şeker başkanlığında gerçekleştirilen dünkü birleşime Vali Mesut Köse, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halit Tosyalıoğlu, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı. 


Dün gerçekleştirilen son birleşimde İl Özel İdaresinin 2016 yılında yapılan icraat ve faaliyetlerine ait faaliyet raporu sunu yapıldı. Rapor hakkında meclis üyelerini ve kamu kurum ve kuruluşları yetkililerini bilgilendiren Tosyalıoğlu, İl Özel İdaresi'nin misyon ve misyonu hakkında açıklamalarda bulundu. 


2016 yılı bütçesinin yapılan ek bütçe ile 53 milyon 950 bin TL olarak gerçekleştiğini aktaran Tosyalıoğlu, net bütçenin ise 127 milyon 672 bin 282 TL, giderin ise 126 milyon 487b bin 119 TL olarak gerçekleştiğini aktardı. İl Özel İdaresi'nin yatırım çalışmaları hakkında da bilgi veren Tosyalıoğlu, "İlimizin kalkınması ve gelişmesi için tüm çalışmalarımızı bir uyum içinde gerçekleştiriyoruz" dedi. Tosyalıoğlu ayrıca kentsel dönüşüm çerçevesinde İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü binasının yıkılacağını ve yapılacak binaları belediyeye sunduklarını aktardı. 


Tosyalıoğlu'nun sunumu sonrasında meclis üyeleri söz alarak çeşitli sorunları dile getirdi. Atkaracalar Meclis Üyesi Cengiz Öngel, Atkaracalar Devlet Hastanesinin deprem testinden geçemediğini ve son durumun ne olduğunu sordu. Öngel'in sorusuna cevap veren Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Murat Yılmaz, hastane için yıkım kararı çıktığını ve yatırım programına dahil edildiğini aktardı. Şabanözü meclis üyesi Alaattin Kahyaoğlu'da Şabanözü Devlet Hastanesi için yıkım kararı çıktığını aktarması üzerine Halk Sağlığı Müdürü Yılmaz, "Şabanözü Devlet Hastanesi de Atkaracalar'la aynı durumda ve yatırım programına alındı" dedi. 


Çöp toplama konusuna değinen meclis üyesi Tevfik Rüştü Özgür, "Kırsal alanda çöplerin toplanması çok önemli ve ilimizde merkez ilçe dahil 3 ilçede bu sorun yaşanıyor. Daha önce 2 çöp kamyonu geldi ve biz onu belediyeye hibe ettik şimdi tekrar istiyoruz" dedi.


Özgür ayrıca il merkezinde ciddi bir konut sıkıntısı yaşandığını da aktararak, "Sayın Cumhurbaşkanımız lastik fabrikası açılışında da bu konu gündeme gelmişti. Ciddi bir mesafe kaydedilmedi. Son durum ne? Çankırı'da ciddi konut sıkıntısı var. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü binası inşaatında son durum ne? " diye sordu. Özgür'ün çöp konusuna cevap veren İl Genel Meclisi Tosyalıoğlu konu hakkında çalışmalarını sürdürdüklerini aktararak, "Aracımız yok, sıkıntılı bir iş" diye konuştu. 


Özgür'ün Emniyet Müdürlüğü inşaatı hakkındaki sorusuna cevap veren Vali Mesut Köse, "Emniyet Müdürlüğü binası ile ilgili bir talihsizlik yaşanmış. Aynı sorun Valilik binası inşaatında da yaşanmış. Müteahhitlerle karşılıklı görüşülerek sorun çözüldü. Yeni bir ihale ile emniyet müdürlüğü binası inşaatının geri kalan kısmı tamamlanacak. Valilik binasında da çalışmalar devam ediyor" dedi.

 

İlgaz Doruk Otel'in yıkılacağını ve oraya daha büyük bir otelin de yapılacağını aktaran Vali Köse, Çankırı'da turizmin gelişmesi yönünde çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı. İlginç bir noktaya da değinen Vali Köse, Çankırı'da bir konaklama tesisinin olmadığına dikkat çekerek, "Yol üzerinde bir tane konaklama tesisi yok. O yüzden Kuzeyden güneye, yada güneyden kuzeye gidenler Çankırı'da hiç durmuyor. Bu konuyu küçük bir mesele olarak görmeyin. Eğer düzgün bir kaç tane konaklama tesisi olursa çok şey değişir. Çünkü bugün konaklama tesisine gelen kişi yarın şehri merak edip şehride gezer ve sayı devamlı artar bu şekilde" dedi. Yapılan bilgilendirme ve konuşmaların ardından İl Özel İdaresinin 2016 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. 


Gündemin ikinci maddesinde ise gelecek ayki toplantı tarihi belirlendi. Meclis Nisan ayı birleşimlerine 3 Nisan 2017 tarihinde başlayacak.




Çankırı'da Yeni Gün


Geri Dön