23 / 04 / 2024

Kayseri Kazım Karabekir'de 208 daire sahiplerine teslim edildi!

Kayseri Kazım Karabekir'de 208 daire sahiplerine teslim edildi!

Kayseri Kazım Karabekir Mahallesi'nde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bitirilen 6 blok 208 dairenin kura çekimi ve anahtar teslim töreni yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki törende konuşma yaptı...



Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kayseri Kazım Karabekir Mahallesi'nde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bitirilen 6 blok 208 dairenin kura çekimi ve anahtar teslim töreninde konuştu.

Kayseri Kazım Karabekir de 208 daire sahiplerine teslim edildi!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Selçuk, 208 ailenin sevinciyle buluşmanın mutluluğuyla, Ankara'dan koşa koşa Kayseri'ye geldiklerini belirtti.

Okullar açmak için de Kayseri'de olduklarını ifade eden Selçuk, kentin başarı hikayeleriyle dolu olduğuna dikkat çekerek, "Çocuklar için güzel olan, faydalı olan neyse bizim davamız bu. Faydaya hizmet etmek" şeklinde konuştu.

Selçuk, el birliğiyle çalışmaları sürdüreceklerini dile getirerek, "Bugün buralarda hepinizin bir müjdeyi paylaşması, bu kadar güzel binalarda ve büyük bir eserin ortaya konması bizlere ayrı bir sevinç veriyor" şeklinde konuştu.

Kayseri Kazım Karabekir de 208 daire sahiplerine teslim edildi!

- Sadece algı idaresiyle vaziyeti idare ediyorlar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de törende Türkiye'de kentsel dönüşümün bir zorunluluk haline geldiğini vurguladı. 

Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Özhaseki, şöyle konuştu:

"Laf olsun diye yapılan bir iş değil bu. Son 100 yıl içerisinde ülkemizde olan 6 ve üzerinde yıkıcı deprem sayısı 60 civarında. Ölen insan sayısı 83 bin. Maddi kaybımız trilyonlarla ifade ediliyor. Dayanıksız evleri dönüştürmemiz gerektirmiyor mu? Herkes modern ve zamana uygun evlerde oturmalı. Kentsel dönüşümün, belediye başkanlarının hem yapması gereken iş olduğuna inanıyorum. Çalışkan belediye başkanları, zorluğa göğüs geren arkadaşlarımız vatandaşla görüşüp müteahhit buluyorlar. Aylarca senelerce uğraşıyorlar. Bu güzel eserler ortaya çıkıyor. İstanbul da dahil özellikle CHP'li belediyeler bakanlık dönemimde de kapı sonuna kadar açık dediğim halde hiçbirisi bu riske girmiyor. Sadece algı idaresiyle vaziyeti idare ediyorlar. Günahtır vebaldir."

Programa Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da katıldı.

Türkiye'de dönüştürülmesi gereken her yerde proje yapmaya çalışıyoruz!

Kağıthane kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Murat Kurum: Kentsel dönüşüme virüs molası yok!


Geri Dön