29 / 03 / 2024

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşümde örnek olacak!

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşümde örnek olacak!

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, “Konutlarıyla, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla örnek projeler ortaya koyacağız. Projelerin hayata geçmesine, Kocasinan’ın yeni çehresine kavuşmasına az kaldı” dedi.



KOCASİNAN Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Konutlarıyla, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla örnek projeler ortaya koyacağız. Projelerin hayata geçmesine, Kocasinan’ın yeni çehresine kavuşmasına az kaldı” dedi.


Kocasinan’ın daha modern bir şehir görünümü kazanması için kentsel dönüşümün gerekli olduğuna dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çolakbayrakdar, kentsel yenilemenin insan odaklı olması gerektiğini belirterek, ''Kocasinan’ın daha da güzelleşmesi için kentsel dönüşüm en önemli çalışmalarımızdan biridir. Kentsel dönüşümle ilgili bu yaz planladığımız şekilde 4 farklı noktada temel atacağız. Önümüzdeki günlerde Ziyagökalp ve Seyrani Mahallelerimizde de temel atacağız. Ahi Evran Mahallemizdeki proje, çok büyük bir projedir. Bu yüzden projemiz Ağustos veya Eylül ayını bulabilir. Yunus Emre Mahallemizdeki kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan çalışma ise bir yıla aşkın bir çalışmadır. Orayla ilgili farklı çözüm önerileri geliştirdik. Önümüzdeki dönemde de kentsel dönüşümle ilgili farklı mahallelerimizde de müjdelerimiz olacak. Yeşil Mahalle, Saraybosna, Sancaktepe, Boztepe’ye kadar kapsayacak. Kentsel dönüşüm planladığımız şeklinde devam ediyor” ifadelerini kullandı.


Vizyon Kent Haber 


Geri Dön