28 / 03 / 2024

Kayseri Kocasinan Yunus Emre'de anahtar teslimleri başladı!

Kayseri Kocasinan Yunus Emre'de anahtar teslimleri başladı!

Kayseri Kocasinan Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 336 konutun anahtar teslimi başladı.



 

Kayser Kocasinan'da hayata geçirilen ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın en çok önem verdiği projelerden biri olan Yunusemre dönüşüm konutlarının 1. Etabında 336 konutun anahtarları teslim edilmeye başladı. Kocasinan Belediyesi'nde yer alan habere göre; 3 gün sürecek anahtar teslimlerinden hak sahipleri tapularını Çolakbayrakdar'ın elinden aldı. Projede konutlarını teslim alan vatandaşlar Çolakbayrakdar'a teşekkürlerini iletti.

Tapu teslimi sırasında vatandaşlarla sohbet eden Çolakbayrakdar, “Yunusemre Mahallemizdeki kentsel dönüşüm konutlarımızın anahtar teslimine başladık. 3 gün sürecek olan 336 konutun anahtarları, hak sahiplerine teker teker verilecek. Pandemi şartlarından dolayı yoğunluk oluşturmamak için gün içerisinde sabahtan akşama kadar, her bir vatandaşımıza belli zaman dilimi verilerek, hak sahiplerine tapularını ve anahtarlarını alıyorlar. Hayırlı olmasını diliyorum. Sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde yeni yapılan konutlarda herkese oturmak nasip olsun.” dedi. 

Kayseri Kocasinan Yunus Emre de anahtar teslimleri başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Başkan Çolakbayrakdar süreçle ilgili şunları söyledi: 

“6 yıl önce gecekonduların olmuş olduğu bir bölgede, bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Vatandaşa dönüşümü görsellerle anlatarak işe başladık. Gerek çevrenin şartlarından dolayı gerekse bu bölgede yaşanan olumsuzluklar nedeniyle vatandaşlarımızda bir kaygı vardı. Ama bizim kararlı duruşumuz ve vatandaşımızın belediyeye olan güveni bugünlere kadar geldi. Bugün geldiğimiz noktada 336 konutun hepsi tamamlandı ve anahtarlar hak sahiplerine teslim ediliyor. Bu yuvalarda huzur içerisinde oturmak nasip olsun.”

Türkiye'ye örnek bir proje hayata geçireceklerini söyleyen Çolakbayrakdar, “Bir yanda imarsız yapıların olduğu gecekondu ve hoş olmayan çevre şartları vardı. Bir yandan ise sosyal donatısı olmayan bölge durumdaydı. Bundan sonra ise Allah nasip ederse etaplar halinde devam edecek olan bu dönüşüm konutlarıyla birlikte hem sosyal donatıları hem de çevre şartlarıyla daha güzel bir Kocasinan’ı inşa etmeye devam edeceğiz. Diğer mahallelerimizde bulunan dönüşüm çalışmaları aynı hızla devam ediyor. Yaptığımız kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte Kocasinan’ımızı yenilemek ve yeni bir Kocasinan inşa etmek noktasında kararlılığımız aynı ilk günkü heyecan ve şevkle devam ediyor. Bütün ekibimi kutluyorum. Bütün emeklerin karşılığını; bugün burada vatandaşların gözlerinin içindeki mutluluk ve duaları vermiş oldu. Bizlerde inşallah bundan sonra yeni etaplar ve yeni bölgelerin ve yeni kentsel dönüşüm alanlarının çalışmalarıyla birlikte Kocasinan’ımıza ve Kayseri’mize yakışır bir şehir kurma noktasında çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.”  şeklinde konuştu.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 


Geri Dön