26 / 04 / 2024

Kayseri Kocasinan'da gecekondulaşmanın önüne geçiliyor!

Kayseri Kocasinan'da gecekondulaşmanın önüne geçiliyor!

Hayata geçirildikten sonra konut bölgeleriyle şehre değer katacak olan kentsel dönüşüm projeleri, Kocasinan Belediyesi'ni "Yeni Kayseri"nin önemli merkezlerinden biri haline getirecek. Proje Kocasinan'ı gecekondulaşmanın önüne geçirek.



Kocasinan Belediyesi tarafından hazırlığı devam eden kentsel dönüşüm projelerinin en önemlilerinden biri de Ahi Evran Kentsel Dönüşüm projesi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, projeyi oldukça önemsiyor. Bir dizi inceleme yapmak üzere projeyi çalışma ekibiyle beraber uygulama alanında inceleyen Çolakbayrakdar, Kocasinan'ın çehresini değiştirecek projeleri arka arkaya hayata geçireceklerini söyledi. 


Ahi Evran Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çok önemli olduğunu söyleyen Çolakbayrakdar, bölgedeki inşa faaliyetlerini Haziran ayı sonrasında başlatacaklarını söyledi. 500 bin metrekare alan üzerine hazırlanan proje için Büyükşehir Belediye Meclisi'nden onay alındığını hatırlatan Çolakbayrakdar, "Şu anda çalışmalarımızın sahadaki uygulamaları üzerine istişare etmek için ekipteki arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Ahi Evran'da şu ana kadar birçok hak sahibi ile anlaşmalarımızı tamamladık. Etap etap yürütmüş olduğumuz çalışmalarımıza ek olarak, yeni etaptaki hak sahipleriyle de anlaşmalarımızı sürdürüyoruz. Bir yandan da verilecek olan dairelerin yerlerinin tespiti, yapılacak olan projelerin sahadaki aplikasyonlarıyla ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi. 


PROJE, GECEKONDULAŞMANIN ÖNÜNE GEÇECEK 

Kayseri'nin hızla gelişip, yenilenerek Türkiye'nin birçok beldesine örnek olduğu projeler 1994 yılından itibaren Barbaros Kent Projesiyle başladı. Kayseri'nin çehresini değiştiren çalışmalar gecekondu önleme bölgeleri, ferdi tapu çalışmaları, imar ıslah çalışmaları ile devam etti. Her türlü sosyal donatıları planlanmış, modern yerleşim yerleri de böylece ortaya çıktı. Kayseri'de dönüşüm sadece konutlarla ilgili değil. Ulaşım da dönüşümden payını alacak. Rahat ulaşım şehir ve beldelerdeki trafiği rahatlatacak. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Çolakbayrakdar "Hızlı şekilde sahadaki çalışmaları yürütüyoruz. Planlamamıza göre altıncı aydan sonra Ahi Evran'da inşai faaliyetlerine başlamış olacağız. Bu çalışmalarla birlikte bölgedeki dönüşümümüzü hızla devam ettireceğiz. Bu açıdan yapmış olduğumuz çalışmalar, imalat çalışmalarına başlamadan önce proje üzerindeki çalışmaların nihayetlenmesi sahadaki çalışmaların daha sıhhatli ve seri şekilde yürümesini sağlayacak." Kentsel dönüşüm projeleriyle hem konut bölgeleriyle, hem ticaret bölgeleriyle, hem de sosyal alanlarıyla şehre değer katmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, çalışmaların Yeni Kayseri'yi inşa ederken Kocasinan Belediyesi'nin bu önemli çabada etkili olacağını söyledi. 


Fortune Ek


Geri Dön