19 / 04 / 2024

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşümle mutlu yuvalar!

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşümle mutlu yuvalar!

Kayseri Kocasinan Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeni evlerine kavuşan aileler ise Başkan Çolakbayrakdar’a dualar ederek, mutluluklarını dile getiriyor.



Kayseri Kocasinan Belediyesi tarafından yürütülen 7’den 70’e herkesin mutlu olduğu kentsel dönüşüm projelerine hızla devam ediliyor. Dönüşüm projeleri kapsamında yeni evlerine kavuşan aileler ise Başkan Çolakbayrakdar’a dualar ederek, mutluluklarını dile getiriyor. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve eşi Fatma Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni evlerine kavuşan aileleri evlerinde ziyaret etti. 

86 yaşında yatağa bağlı olarak hayatına devam eden annesi ve kanser hastası babasıyla birlikte yaşayan Gülay Karakaya’nın kapısını çalan Çolakbayrakdar çifti, aile fertlerinin güler yüzüyle karşılaştı. Uğurevler Mahallesi’nde tek göz odada, hasta anne ve babasıyla zor şartlarda yaşam mücadelesi verdikleri sırada Başkan Çolakbayrakdar’la karşılaşmaları sonucu hayatlarının değiştiğini söyleyen Gülay Karakaya, Başkan Çolakbayrakdar’a sevinç gözyaşları eşliğinde dua etti.

Karakaya; “Ben de babamın ilaçlarını yazdırmış sağlık ocağından geliyordum. Yolda yorulunca caminin gölgesinde oturdum. Tesadüfen başkanımıza rastladım. Düşünceli halimi fark etmiş olacak ki yanıma gelip halimi hatırımı sordu. Ben de içinde bulunduğumuz durumu Başkan Beye anlattım. Durumumuzdan oldukça etkilenen başkanım sağ olsun bizimle yakından ilgilendi. Defalarca anlaşma sağlamak için müteahhitlerin yanına gittim. Ama hiçbir sonuç alamadan beni hep geri gönderiyorlardı. Allah razı olsun Ahmet Başkanım sorunumuzu vakit geçirmeden çözüme kavuşturdu. Allah’ım başkanımızın gözünden acı yaş düşürmesin. Eski evimde banyo yoktu ve lavabo evin dışındaydı. Çok acılar çektik. Ancak çok şükür artık hepsi geride kaldı. Başkanımı karşıma Allah çıkardı” diye konuştu. 

Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm konutlarından verilen evde, sıcak bir ortamda huzur içerisinde yaşadıklarını söyleyen Karakaya, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkürlerini iletti.

Başkan Çolakbayrakdar ise “Uğurevler Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanını gezdiğimiz sırada Gülay hanımla karşılaştık. Gülay Hanım bana burada bir evinin olduğunu, yatağa bağlı annesi kanser hastası babası ve kardeşiyle birlikte hayat mücadelesi verdiklerini söyledi. Kardeşiyle birlikte hasta anne ve babasına baktıklarını ifade etti. Gülay Hanım bana; ‘Başkanım bizi bu evden kurtar’ dedi. Ben de bizim vazifemiz sizlere hizmet etmek dedim. Annen, baban ve kardeşinle hep iyi günler göreceksiniz. Bu sene sıcak bir kış geçirirsiniz. Rabbim sağlıklı, sıhhatli günler geçirmenizi nasip eylesin. Sizin duanız bizim için önemli. Biz sadece aracıyız” diye konuştu. Çolakbayrakdar çifti daha sonra aynı binada konut sahibi olan Ceviz ailesini ziyaret etti. Ev sahibi Suna Ceviz ile mahalle ziyareti sırasında tanıştıklarını anlatan Başkan Çolakbayrakdar; “Suna teyzemiz bana yeni konutlarda ne zaman oturabileceklerini sordu. Çok şükür çok fazla zaman geçmeden onları sıcak yuvalarına kavuşturduk. Bizim enerjimiz sizin dualarınızdır” açıklamasında bulundu.


Geri Dön