26 / 04 / 2024

Kayseri Kocasinan'daki Jandarma Konağı restore ediliyor!

Kayseri Kocasinan'daki Jandarma Konağı restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, 2 asırlık tarihi Jandarma Konağı’nI restore ediyor.



Yatırımlarına son sürat devam eden Kocasinan Belediyesi tarafından Güneşli Mahallesi’nde yer alan  yaklaşık 2 asırlık tarihi Jandarma Konağı’nda başlattığı restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Kocasinan Belediyesi'nde yer alan habere göre, çalışmaları denetleyenKocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, restorasyon çalışmaları tamamlandığında binanın aslına uygun olarak yepyeni bir görünüme kavuşacağını ve Jandarma Karakol Binası olarak hizmet vereceğini dile getirdi.

Binanın 19.yüzyıldan kalan tarihi bir mekan olduğunu söyleyen  Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak kültür mirasımıza yeni bir taşınmaz daha kazandırıyoruz. Güneşli Mahallemizde bulunan jandarma konağının restorasyon çalışmaları başladı. Envanterimizde kayıtlı bulunan kültür varlıklarımızı yaşatma ve onları yenileyip farklı fonksiyonlar kazandırarak bizden sonraki kuşaklara aktarma noktasında gayretimizi sürdüreceğiz. Çalışmalar tamamlandıktan sonra bu tarihi yapı yıllar öncesinde olduğu gibi aslına uygun şekilde Jandarma Karakol Binası olarak hizmet vermeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.


Geri Dön