28 / 03 / 2024

Kocasinan'daki tarihi eserler restore ediliyor!

Kocasinan'daki tarihi eserler restore ediliyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın talimatıyla, ilçe genelinde tarihi ve kültürel miraslar, aslına uygun bir şekilde restore edip son teknolojiyle donatılarak vatandaşların hizmetine hazırlanıyor.




Kocasinan Belediyesi tarafından Erkilet Mahallesi’nde başlatılan tarihi eserlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın talimatıyla, ilçe genelinde tarihi ve kültürel miraslar, aslına uygun bir şekilde restore edip son teknolojiyle donatılarak vatandaşların hizmetine hazırlanıyor. Bu çerçevede, Erkilet’deki tarihi General Emir İlköğretim Okulu, gençlik merkezine dönüştürülerek gençleştiriliyor.


Eğitime verdiği önem ile öğrencilerin gönlünü kazanan Başkan Çolakbayrakdar, restorasyon sonrası ‘Gençlik Merkezi’ olarak faaliyet gösterecek olan Erkilet Mahallesi’ndeki General Emir İlköğretim Okulu’ndaki çalışmaları inceledi. Başkan Yardımcısı Ali Bulu ile birlikte çalışmaları inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, okulun odalarını tek tek gezerek yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Ardından Erkilet Mahallesi’ndeki tarihi yerleri de gezen Başkan Çolakbayrakdar, “Tarihe ve kültüre sahip çıkıyoruz” dedi. Başkan Çolakbayrakdar, Kültürel miraslarımızı koruyup yaşatmak ve geleceğe aktarmak için çok yönlü çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “Restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra gençlerimize hitap edecek olan bir ‘Gençlik Merkezi’ haline getireceğiz. Gençlerimiz eğitim, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunarak, toplumda daha aktif bireyler haline gelecekler. Erkilet Mahallemiz için hazırladığımız ‘Master Planı’ içerisinde devam eden restorasyon çalışmalarımız olacak. Erkilet Mahallesi’ni hem turizmi geliştirecek, hem de eski kültürümüzü yaşatmamızı sağlayacak yatırımlar yapacağız” diye konuştu.


Başkan Çolakbayrakdar, hızlı bir şekilde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kısa zamanda vatandaşın hizmetine sunacaklarını da sözlerine ekledi.



Kocasinan Belediyesi



Geri Dön