27 / 04 / 2024

Sivas'ta 112 yıllık jandarma binası restore ediliyor!

Sivas'ta 112 yıllık jandarma binası restore ediliyor!

Sivas'ta 1908 yılında Vali Reşit Akif Paşa zamanında "Jandarma Dairesi" olarak yaptırılan tarihi bina restore ediliyor.



Sivas'ta 1908'de  Vali Reşit Akif Paşa zamanında "Jandarma Dairesi" olarak yaptırılan tarihi binada restorasyon çalışmaları başlatıldı. Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, restore çalışmaları başlatılan 112 senelik tarihi jandarma binasında incelemeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan açıklamada görüşleri yer alan Ayhan, Sivas kent meydanının daha kimlikli hale getirilmesi ve genişletilmesi için proje yürüttüklerini dile getirerek, "İlerleyen dönemde burayla, öğretmenevi ve belediye binamızla ilgili de ortak bir çalışma içerisine gireceğiz." şeklinde konuştu.

Sivas kent meydanının Türkiye'nin en iyi meydanı olması için çalıştıklarını belirten Ayhan, tarihi eserleri muhafaza edip gelecek kuşaklarla buluşturacaklarını da söyledi. Başkan Bilgin ise Sivas'ın Türkiye'nin en iyi meydanlarından birisine sahip olduğunu belirterek, "İnşallah yapılan projelerle mevcut meydanın en az 4 katı büyüklüğünde yeni bir meydanı şehrimize kazandıracağız. Yeni orduevini Sivas'a kazandırdık ve eski orduevinin yerini de belediye olarak teslim aldık." açıklamasını yaptı.

"Lojmanlar yıkılacak"

Tarihi jandarma binasının bulunduğu alandaki lojmanların da yıkılacağını sözlerine ekleyen Bilgin, şu şekilde devam etti: "Tarihi jandarma binamızı ortak akılla şehrimizin menfaatine olacak şekilde kullanıma açarak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Tarihi Kent Meydanı düzenlemesi kapsamında 27 Haziran Parkı ve eski Numune Hastanemizin yeriyle ilgili Millet Bahçesi yapılması hususunda  TOKİ  ile proje çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 70 bin metrekarelik bir alanı tekrar şehrimize kazandıracağız. Türkiye'nin ve dünyanın en güzel meydanlarından birisi olan meydanı, bir bütün olarak düzenleyip etap etap yapacağız."


Geri Dön