26 / 04 / 2024

Kayseri Oruçreis'te dönüşüm hızlanacak!

Kayseri Oruçreis'te dönüşüm hızlanacak!

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, Oruç Reis Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Dönüşüm çalışmaları planlamasında sona yaklaşıldığını söyledi.



Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, Oruç Reis Mahallesi’nde uygulanacak Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında sona yaklaşıldığını söyledi. Çolakbayrakdar, mahalle sakinlerinin rızası kapsamında yapılacak işbirliği ile projenin hızlanmasını sağlayacaklarını belirtti. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, seçim çalışmaları kapsamında Oruç Reis Mahallesi sakinleriyle buluşan Başkan Çolakbayrakdar, bölgede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları için vatandaşlarla birlikte hareket edilmesi yönünde görüş birliği yapıldığını söyledi. Yapılan hizmetlerle Kocasinan’ın çehresinin değişeceğini söyleyen Başkan Çolakbayrakdar, “Göreve geldiğimde ‘Yeni Kayseri Kocasinan’da Kurulacak ve Kocasinan; Kayseri’nin Yeni Yüzü Olacak’ diyerek yola başladık. Yüzölçümü bakımından Kayseri’nin en büyük merkez ilçesiyiz. 400 bin nüfuslu ilçemizde yaşayan hemşerilerimizin belediyemizden taleplerini öğrenmek için gecegündüz, demeden vatandaşlarımızın yanında yer aldık ve her mahallemizin ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler ürettik. Kocasinan’a hizmet edebilmek için ilçemizin önce nelere ihtiyacı olduğunu bilmek ve insanları dinlemek gerektiğini biliyorduk. Bundan dolayı merkezdeki ve kırsaldaki tüm mahallelerimizi ziyaret ederek, bölge sakinlerinin talep ve önerilerini dinledik. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Kocasinan’ın tüm mahallelerine gittim ve vizyon projelerimizi mahallelerimizin ihtiyacına göre şekillendirdik. İnşallah şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da daha güzel hizmetler olacak. Biz bu şehri seviyoruz ve yapmış olduğumuz hizmetlerin karşılığını; her gittiğimiz yerde gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine bütün vatandaşlarımızın memnuniyeti ve güler yüzleri olarak alıyoruz. Hizmetlerimize her kesimden vatandaşlarımız büyük bir teveccüh gösteriyor ve bizleri bağrına basıyor” açıklamasında bulundu.

Oruç Reis Mahallesi’nde yapılacak kentsel dönüşüm planlama çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Başkan Çolakbayrakdar, dönüşümün uzun soluklu bir süreç olmasına rağmen hak sahipleri, belediye ve inşaatı yapacak müteahhit firmadan oluşan paydaşların aynı anda hareket etmesinin süreci daha da kısaltacağını belirten Başkan Çolakbayrakdar, şunları söyledi:

“Dönüşüm aşamalarının hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için vatandaşın rızasını gözetiyoruz. Bölge sakinleriyle birlikte mülkiyet sorununu çözersek hızlı bir şekilde değişimi sağlamış oluruz. Yeni çehresiyle birlikte burada her türlü sosyal donatılar olan bir bölge oluşturmayı hedefliyoruz. Amacımız, Oruç Reis Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın kentsel dönüşümle birlikte hak ettikleri yaşam standardına en kısa sürede ulaşmasıdır. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız. Bu alanla ilgili tüm planlamalarımızı tamamlamak üzereyiz. Umuyorum ki, mülkiyet sorunlarının da ortadan kalkmasıyla birlikte projeye en kısa sürede şekillenmiş olacak. Birlik olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir iş yoktur.”


Geri Dön