26 / 04 / 2024

Kayseri Ticaret Odası'nın yeni hizmet binası tasarlanıyor!

Kayseri Ticaret Odası'nın yeni hizmet binası tasarlanıyor!

Anadolu'nun parlayan yıldızı Kayseri ekonominin lokomotifi olma yolunda. 3 OSB, 11 küçük sanayi sitesi ve serbest bölgesiyle ticaretin kalbinin attığı kentten 125 ülkeye ihracat yapılıyor.



Kayseri'nin sanayi üretim kapasitesi, ürün ve pazar çeşitlendirmesi bakımından gelişmiş bir şehir olduğunu belirten Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 2014'un 10 aylık döneminde 1.6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. 118 yıllık geçmişe sahip odalarının 16 bin üyesinin bulunduğunu ifade eden Hiçyılmaz, üyeleri için dış ticarete yönelik eğitim faaliyetleri düzenlediklerini kaydetti. Başkan Hiçyılmaz 2023 ihracat hedeflerinin 7 milyar dolar olduğunu belirtti.

Kayseri Ticaret Odası olarak üyelerinin ihracat kapasitelerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini Mahmut Hiçyılmaz, bu kapsamda Erbil'de ticaret ofisi açmak için yürüttükleri çalışmaları tamamladıklarını, ofisin faaliyete geçmesi için ise Irak'ta yaşanan gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. Dünyada 125 ülkeye ihracat yapan Kayseri Ticaret Odası üyelerinin sadece yurtiçinde değil yurtdışında da ticari ilişkilerinin gelişmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Hiçyılmaz "Kayseri'nin kardeş şehir olduğu şehirlerin ticaret odaları ile 'Kardeş Oda' ilişkisi kurmaktayız. Macaristan'ın Miskolc şehrinin ticaret odasıyla imzaladığımız protokole kurduğumuz 'Kardeş Oda' buna en güzel örnektir" dedi.



HİZMET BİNASI TASARLANIYOR 

Kayseri Ticaret Odası'nda 40 meslek komitesinin faaliyet gösterdiğini belirten Mahmut Hiçyılmaz, üyelerine daha iyi bir hizmet vermek için yeni hizmet binası yapımı proje yarışması açtıklarını söyledi. Ulusal proje yarışması ile belirlenen projeyi daha da geliştirerek üyelere hizmetin en iyisini vereceklerini kaydeden Hiçyılmaz "Yeni hizmet binamız üyelerimize hizmetin en iyisini en kısa sürede verecek niteliğe göre tasarlanmakta.


Belirlemiş olduğunuz proje ile ilgili çalışmalarda son aşamadayız ve 1-2 ay içinde ihale sürecine geçeceğiz.

Yeni hizmet binasına kavuşmak, Kayseri tüccarı için büyük önem arz ediyor. Ayrıca 40 değişik meslek komitemizin çalışmaları aralıksız olarak sürmektedir. Her gün gerçekleştirilen bu toplantılara meslek komiteleri üyelerimiz 50'şer kişilik gruplar halinde davet edilmektedir. Meslek komitelerinin bu şekilde aktif olarak çalışması ile tüccarın sıkıntılarının ve taleplerinin en kısa sürede ele alınarak çözüme kavuşturulması sağlanmaktadır" diye konuştu. 


Ali Altundaş-Sabah


Geri Dön