16 / 04 / 2024

Kayseri Tuna ve 30 Ağustos katlı kavşaklarının temeli atılıyor!

Kayseri Tuna ve 30 Ağustos katlı kavşaklarının temeli atılıyor!

Yatırımlarına devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fuzuli katlı kavşak projesinin ardından Tuna ve 30 Ağustos katlı kavşak projelerinin de temelini atacak.




Hafta sonu Kocasinan Bulvarı-Fuzuli Kavşağı’na yapılacak olan katlı kavşak projesinin temelini atan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, devamındaki Tuna ve 30 Ağustos Kavşakları için de çalışmalara başlıyor. Her iki kavşağın birlikte alttan geçileceği projenin temeli önümüzdeki günlerde atılacak. 


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik konuyla ilgili olarak, “Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm, Fonksiyonel Değişim” vizyonu doğrultusunda ulaşımdan eğitime, altyapıdan yeşil alana, kültürden sosyal projelere kadar Kayseri’ye ve Kayseri’de yaşayanlara yakışacak projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini helirtti.


Yaptıkları ve yapacakları projelerle Kayseri’nin sadece bugününü değil geleceğini de planladıklarını ifade söyleyen Başkan Mustafa Çelik, bu amaçla Kocasinan Bulvarı’ndaki trafiği kesintisiz hale getirecek projeleri bir bir hayata geçireceklerini belirtti. Kayseri  Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “Bu kapsamda Fuzuli Caddesi Kavşağı’na yapacağımız katlı kavşak projesinin temelini attık. Devamındaki Tuna ve 30 Ağustos kavşaklarında da çalışmalara başlıyoruz. İki kavşağı birlikte çözecek bir proje hazırladık ve ihalesini yaptık. Önümüzdeki günlerde bu projenin de temelini atacağız. Tuna ve 30 Ağustos kavşakları Kayseri’nin en uzun alt geçidiyle geçilecek. Altgeçit uzunluğu toplam 780 metre olacak. Tuna Kavşağı’nda 130 metre, 30 Ağustos Kavşağı’nda ise 140 metre kapalı kesit bulunacak. Altgeçide giren araçlar kesintiye uğramadan bu iki kavşağı ışıksız bir şekilde geçebilecek. Böylece Kocasinan Bulvarı’nı çok daha akıcı hale getirmiş olacağız” diye konuştu.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön