19 / 04 / 2024

Şanlıurfa Gap Vadisi 2. ve 3. etabın temeli atılıyor!

Şanlıurfa Gap Vadisi 2. ve 3. etabın temeli atılıyor!

Yeşil bir kent için hedeflediği çalışmaları son sürat sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin GAP Vadisi Projesi'nin 2. ve 3. Etabının temeli atılıyor.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa’da yaşam alanlarını sağlayacak projeleri bir bir hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Nihat Çiftçi: "Kadro olarak 1,5 yılda yapılacak diye hedefledik. Meclis Üyelerimiz, atanmış kadrolarımız ve teknik ekibimizle 1 Milyon 891 bin metrekarelik bölgenin en büyük yeşil alan projesini etap etap bitireceğiz. 1. Etabı yaptık. 2. ve 3. Etabın temelini bir hafta içerisinde Bakanımız Faruk Çelik ve Milletvekillerimizin katılımıyla gerçekleştireceğiz. Bu proje mesire alanlarıyla, sosyal tesisleriyle, yüzme havuzlarıyla, spor tesisleriyle, gençlik oyun alanlarıyla Şanlıurfa için bir yaşam alanı olacak. Şanlıurfalılar bu bölgede kendilerini huzurlu ve mutlu hissedecekler" dedi.


Sosyal tesisleriyle ve yeşil alanıyla Şanlıurfalar için bir yaşam alanı oluşturmaya çalıştıklarını belirten Başkan Çiftçi: "Biz Şanlıurfalıların kendi şehrinde mutlu olmasını istiyoruz. Şehirlerini sevmesini istiyoruz. Bunun için tüm kadrolarımızla çalışıyoruz. GAP'la birlikte Şanlıurfa'ya gelen T 1 ve T 2 sulama kanaları GAP Vadisi Projesinin ortasından geçiyor. Bu sulama kanalların üzerinde inşa ettiğimiz ve sona gelinen çelik köprülerle Karaköprü ve Haliliye bir birine bağlanmış olacak. GAP Vadisinden geçen sulama kanalları sayesinde Şanlıurfalılar belki ilk kez bu kadar suya dokunabilecekler. 2019 yılına kadar etap etap gideceğiz. 4 ve 5. etaplarının projeleri de tamamlandı. 6. etapla birlikte 1 Milyon 891 bin metrekarelik yeşil alan Şanlıurfa'ya kazandırmış olacağız" dedi.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön