26 / 04 / 2024

Kayseri Yahyalı Kongre ve Gösteri Merkezi'nin temeli atıldı!

Kayseri Yahyalı Kongre ve Gösteri Merkezi'nin temeli atıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yahyalı’ya Bütünşehir Yasası ile birlikte son dört yılda 52 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı arsa üzerine Yahyalı Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Kongre ve Gösteri Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, gerçekleştirilen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye yaptığı yatırım ve hizmetleri anlatarak ilçesine sağlanan desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu.

“HER GELDİĞİMİZDE YA TEMEL ATIYORUZ YA AÇILIŞ YAPIYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında, Yahyalı’ya sık sık geldiklerini ve her geldiklerinde ya bir temel attıklarını yada açılışlar yaptıklarını belirtti. Yahyalı’ya önemli tesisler kazandırdıklarını söyleyen Başkan Çelik, “Bakınız iki ay önce Yahyalı’daydık ve Yahyalı Meydan Projesi’ni tamamlayarak hizmete açtık. Bu güzel ilçemize yakışır bir meydanı Yahyalı’ya kazandırdık. Bugün ilçe belediyemizin yapacağı Kongre ve Gösteri Merkezi’nin temelini atacağız. İlçe belediyemizle uyum içinde Yahyalı’nın ihtiyaçları neyse gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizim ayrımız gayrımız yok. Sadece son dört yılda Bütünşehir Yasası çıktıktan sonra Yahyalı’ya 52 milyon TL’lik yatırım yaptık. 150 bin metrekare kilitli parke, 183 km sathi kaplama asfalt, 5 bin ton sıcak asfalt yatırımlarımızdan sadece birkaçı. Sadece alt yapı kuruluşumuz KASKİ 20 milyon TL’lik yatırım yaptı. 52 milyon TL’lik yatırımın içinde ortağı olduğumuz Elektrik Şirketi ve Kayserigaz’ın yatırımları yok. İlçemize doğal gaz yatırımı Türkiye’nin en hızlı başlayıp biten doğalgaz hattı oldu. Yollar doğal gaz hatları nedeniyle bozulunca İlçe Belediye Başkanımız asfalt istedi, onu da verdik. Gördüğünüz gibi Büyükşehir bütün imkanları ile Yahyalı’dadır ve Yahyalı’da olmaya devam edecek” diye konuştu.

Konuşmasında Kayseri’deki uyum kültürüne de değinen Başkan Çelik, bu uyum kültürünün sonucu olarak ilçe belediyesinin kongre ve gösteri merkezi için arsa ihtiyacı olduğunu, Büyükşehir Belediyesi’nin de 3 bin 500 metrekarelik arsasını Yahyalı’ya verdiğini belirtti.


Geri Dön