27 / 04 / 2024

Kayseri Yunus Emre'de kentsel dönüşüme onay!

Kayseri Yunus Emre'de kentsel dönüşüme onay!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Yunus Emre Mahallesi'nde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen yerde dönüşüme imkan tanıyan 1/1000'lik imar planının Meclis'ten onay aldığını söyledi.




Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yunus Emre Mahallesi'nde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen yerde dönüşüme imkan tanıyan 1/1000'lik imar planının Meclis'ten onay aldığını söyledi.

Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesine istinaden Başkan Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde toplanarak gündemindeki 2 maddeyi görüşerek karara bağladı.

Yeni Kayseri'nin Kocasinan'da kurulacağını, Kocasinan'ın Kayseri'nin yeni yüzü olacağını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar," Yunus Emre Mahallesi'nin Kentsel Dönüşümü'yle ilgili olarak Bakanlar Kurulu'ndan karar çıkmıştı. Büyükşehir Belediye Meclisimiz de 1/5000'lik imar planını onayladı. Biz de Yunus Emre'de son derece insan ve proje odaklı bir kentsel dönüşüm planı hazırladık" dedi.

Kentsel dönüşüm projelerini 3 ayak üstüne oturtmaya gayret ettiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar," Biz kentsel dönüşüm yapılan bölgede mülkiyet ve hak sahiplerinin, belediyenin ve kamunun ve inşaatı yapacak özel teşebbüsün yani müteahhitlerin de kazanmasını istiyoruz. Bu üçlü çok iyi bir senkronizasyon sağlamalıdır. Bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Burada önemli bir aşama daha geçildi. Finale çok yaklaştık. Şimdi uygulamaya başlıyoruz" şeklinde bilgiler verdi.

Daha sonra Yunus Emre'de yapılacak kentsel dönüşüme onay veren imar planı oybirliğiyle kabul edildi. 



Kocasinan Belediyesi


Geri Dön