26 / 04 / 2024

Kayseri'de inşaat ustası muhtar olunca eşi işlerini devraldı!

Kayseri'de inşaat ustası muhtar olunca eşi işlerini devraldı!

Kayseri'de inşaat işleri ile uğraşan Emir Metin (48) muhtar seçildikten sonra, inşaat işlerini eşi Fatma Metin’e devretti. Fatma Metin, inşaatlarda duvar, sıva, fayans, alçı, ters tavan, su tesisatı, kaynak gibi birçok işi başarılı bir şekilde yapıyor...



Kayseri'de daha önce inşaat ustalığı yapan Emir Metin, muhtarlık seçimlerini kazandıktan sonra mahalle işleri ile ilgilenirken, eşi Fatma Metin de inşaat işleri ile ilgileniyor.

Emir Metin muhtar olmadan önce, eşine yardım ederek inşaat işlerini öğrenen 2 çocuk annesi Fatma Metin, eşi muhtar olduktan sonra onun mesleğini kendisi yürütmeye başlayarak inşaat işlerinde daha sıkı çalışmaya başladı.

Kayseri de inşaat ustası muhtar olunca eşi işlerini devraldı!

Erkeklere örnek oluyor

En Son Haber'de yer alan habere göre, 5 yıldır inşaatlarda duvar, sıva, fayans, alçı, ters tavan, su tesisatı, kaynak ve laminant parke işlerini başarılı bir şekilde yapan Fatma Metin, erkek meslektaşlarına da örnek teşkil ediyor. Yaptığı işler takdir edilen Fatma Metin, çevre mahallelerden de inşaat işleri alıyor.

Kayseri de inşaat ustası muhtar olunca eşi işlerini devraldı!

Çevre köylerden iş alıyor

Fatma Metin, eşi muhtar olmadan önce inşaat işlerine beraber gittiklerini söyleyerek "Artık eşim muhtar olduktan sonra yalnız yapıyorum. Her işi eşimin bana yardımı olmadan da yapabiliyorum. Laminant parke, fayans, sıva, ters tavan, kaynak işleri yapıyorum. Elimden geldiği kadar köyümüzün işlerini yapıyorum. Çevremizdeki köyler de bizi tercih ediyor." dedi.

Kayseri de inşaat ustası muhtar olunca eşi işlerini devraldı!

''Kadın istediği zaman her işi başarabilir''

Metin, "Önceden eşimin yanına yardım etmek için gidiyordum. Yanında dura dura her işi yapmayı öğrendim. Artık kendim yapıyorum. Bu meslek bir kadın için zor; ama severek bu işi yaptığım sürece hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Kadın istediği zaman her işi başarabilir. ‘Ben yapamam’ diye bir şey yoktur. Kadınlara tavsiyem kimseye muhtaç olmasınlar. Herkes elinden geleni yaparsa hiçbir sorun olmaz." dedi.


Geri Dön