29 / 03 / 2024

Kayseri'de inşaatı bitmeyen hastaneye tepki!

Kayseri'de inşaatı bitmeyen hastaneye tepki!

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve beraberindeki bir grup CHP’li, Kayseri'nin Develi ilçesinde geçtiğimiz Ağustos ayında hizmete gireceği söylenen fakat inşası bir türlü tamamlanamayan Develi Devlet Hastanesi’nde incelemeler yaptı. 



Kayseri'nin Develi ilçesinde yapımı bir türlü bitirilemeyen Develi Devlet Hastanesi'nde incelemeler yapan CHP heyeti ilginç bir manzara ile karşılaştı. Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; yüklenici firmanın işi bıraktığı Kayseri Develi Devlet Hastanesi inşaatında alt yükleniciler de bir bir iş bırakıyor.

“900 BİN LİRA ALACAĞIMIZ VAR”

Develi Devlet Hastanesi'nin inşaatında asma tavan işlerini yapan alt yüklenici firma sorumlusu ile karşılaşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve beraberindeki bir grup CHP'li, inşaatın durumuyla ilgili sordukları soru karşısında aldıkları cevapla şaşkınlığa düştüler. Artık malzeme getirmeyeceğini söyleyen yüklenici firma sorumlusu “Bize, ‘Artık malzeme getirmeyin' dediler. Zaten içeride 900 bin lira alacağımız var. Bizim de 400 bin lira malzeme aldığımız yerlere borcumuz var. Bunun karşılığında sıralı çekler yazdık. Paramızı alamadığımız için çeklerimiz yazılmasın diye önce kendi evimi, sonra oğlumun evini ipotek edip, kredi çektim. Bundan önceki çeklerimi ödedim. Ama bundan sonra ne yapacağımızı bilmiyoruz” diye konuştu.

“PARANIN NEREYE HARCANDIĞI BİLİNMİYOR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP ‘li Arık, Ağustos ayında bitirileceği planlanan Develi Devlet Hastanesi'nde söz verilen tarihin üzerinden yaklaşık 3,5 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen hastanenin açılmadığını belirtti ve şunları kaydetti:

“Hastanenin Ağustos ayında bitirileceği sözü verilmişti. AKP Milletvekili Sayın İsmail Tamer hastanenin Ağustos ayında açılacağını ilk ameliyatı da kendisinin yapacağını söylemişti.

Ağustos geçti, Eylül geçti, Ekim geçti, Kasım'ın ortasına geldik ama hala hastane açılmadı. Görülen o ki, daha da uzunca bir süre açılmayacak. Biz Develi halkının haklarını savunmak için buradayız. Asma tavan işlerini yapan ağabey ile konuştuk, ‘Artık malzeme getirmeyin, bu halde bırakın gidin' demişler. Para bitmiş, paranın nereye harcandığı bilinmiyor. Seçim döneminde bahsedilen zengin ortak gelmiş, Develilinin cebindeki alıp gitmiş, Develi bunu hak etmiyor”


Geri Dön