29 / 03 / 2024

Kayseri'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

Kayseri'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada kentte kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gündüz yoğun programlarına geceleri de birimlerle değerlendirme toplantılarına hız kesmeden devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Büyükkılıç, bu kez Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen projelerle ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Büyükkılıç, başta Sahabiye olmak üzere kentsel dönüşüm projeleri ile Beydeğirmeni Besi Bölgesi projelerine hız vereceklerini söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Genel Müdürü Serdar Altuntuğ ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp’den kapsamlı bilgiler aldı. Her iki birimin mali ve idari yapısı ile ilgili de bilgi alan Başkan Memduh Büyükkılıç, iki birimin birlikte sürdürdüğü Beydeğirmeni Projesi ve Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin geldiği noktayla ilgili detaylı değerlendirmeler yaptı.

Beydeğirmeni projesine hızlı bir şekilde devam edeceklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Buradan yer alan ya da alacak olan üreticilere proje ve taşınma desteği vereceğiz. Beydeğirmeni Projesi şehrimiz için çok önemli bir proje. Burada yer almak isteyenlerin geç kaldım diyebileceği bir proje. Projeye hız vereceğiz ve belli bir sürede tesisini yapmayan kişilerden arsaların geri iadesini de sağlayacağız” şeklinde konuştu.

YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ GELİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de açıklamalar yaptı. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etap için ihale hazırlıklarının tamamlandığını belirten Başkan Büyükkılıç, “Buradaki 6 bloğun ihalesini kısa zamanda yapacağız. Ayrıca yeni kentsel dönüşüm alanları da söz konusu. Cami Kebir bölgesinde  TOKİ  ile işbirliği içinde yapacağımız projenin startını verdik. Şu an gerekli tespitler yapılıyor. Rezerv alanların hayata geçirilmesiyle çalışmalar hız kazanacak” dedi.
 


Geri Dön