23 / 04 / 2024

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarında belediye olarak örnek teşkil eden ve referans gösterilen, birçok mahallede dönüşüm ve değişime start veren Melikgazi Belediyesi, Küçükali, Anbar ve Kazım Karabekir mahallelerinde 82 blok, 242 dükkan, 3 bin 917 adet evi teslim etti. 



Kentsel dönüşüm çalışmalarında belediye olarak örnek teşkil eden ve referans gösterilen, birçok mahallede dönüşüm ve değişime start veren Melikgazi Belediyesi, Küçükali, Anbar ve Kazım Karabekir mahallelerinde 82 blok, 242 dükkan, 3 bin 917 adet evi teslim etti. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Küçükali, Anbar 1. Etap bitirilmiş olup Kazım Karabekir Mahallesinde 6 bloğun yapımı sürüyor. İnşaat çalışmalarnın yüzde 90'ı tamamlandı. Küçükali, Anbar ve Kazım Karabekir Mahallelerinde 2061 evin hak sahibine teslimi yapıldı. Küçükali Mahallesi 2. Etap kapsamında 44 kişi ile anlaşma yapıldı, 25 gecekondu yıkıldı ve yıkım süreci sürüyor. 

Kayseri Melikgazi de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

6 ay sonra inşaat çalışmalarına start verilecek olan Yıldırım Beyazıt Mahallesinde yüzde 98 anlaşma yapılarak 6 blok halinde 232 konut yapılması hedefleniyor. Küçükali, Anbar ve Kazım Karabekir Mahalleleri 2. Etap çalışmalarında ise 98 blokta 2 bin 450 ev hayata geçirilecek. 

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri'ye yakışır bir şekilde değişim ve dönüşüm çalışmaları yapılan Melikgazi'de yeni ve modern mahalleler yaparak, yepyeni bir ilçe inşa edeceklerine dikkat çekti. Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancioğlu, ilçede gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm çalışmalarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Melikgazi Belediyesi olarak sağlıklı ve çevresi ile bir bütün olan şehirleşmeye büyük önem veriyoruz. Çalışmaların sayesinde ilçemizde prestijli mahalleler ortaya çıkıyor, ilçemiz değişiyor ve güzelleşiyor. Kazım Karabekir, Anbar, Battalgazi gibi modern yapıların bulunduğu sağlıklı semtleri Kayserimize kazandırdık. Kentsel Dönüşüm çalışmalarımızın tamamlanması ile sadece fiziki yapı değil bu bölgelerde yaşanan insanlarında sosyal, toplumsal ve ekonomik yapıları da değişiyor. Melikgazi Belediyesince ilk olarak 2015 yılında 129 bin 300 metrekare alan ile Küçükali Mahallesi ve 43 bin 300 metrekare alan ile Anbar Mahallesi riskli alan ilan edildi. Bu kentsel dönüşüm alanlarına müteakip Kazım Karabekir Mahallesinde 320 bin metrekare alan 2017 yılında riskli alan ilan edilmiş olup toplamda 3 mahallede kentsel dönüşüm çalışması yapıldı.

Kayseri Melikgazi de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Küçükali Mahallesi 1. Etap çalışmalarımızda 406 adet bağımsız bölüm yıkılmış olup toplam 820 hak sahibi ile anlaşma yapılmıştır. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplam 32 blok 1485 daire 108 adet dükkan yapılmıştır. Daire ve dükkânlar hak sahiplerine teslim edilmiş olup çevre düzenlemesi dâhil kentsel dönüşüm çalışması tamamlanmıştır. Anbar Mahallesi 1. Etapta ise 108 adet bağımsız bölüm yıkılmış olup toplam 363 hak sahibi ile anlaşma yapılmıştır. Burada toplam 11 blok 445 daire 14 adet dükkân yapılmıştır. Daire ve dükkânlar hak sahiplerine teslim edilmiş olup çevre düzenlemesi dâhil kentsel dönüşüm çalışması tamamlanmıştır.

Kazım Karabekir Mahallesinde ise 449 adet bağımsız bölüm yıkılmış olup toplam 878 adet hak sahibi ile anlaşma yapılmış, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 39 blok 1987 daire 120 dükkân kentsel dönüşüm çalışması devam etmektedir. 33 bloğun anahtar teslimi yapılmış olup 6 bloğun inşaatı devam etmektedir. Ayrica çevre düzenlemesi yüzde 70 bitti. Yılsonu itibariyle kentsel dönüşüm çalışmasının tamamlanması planlanmaktadır. Küçükali Mahallesi 2. etap kentsel dönüşüm kapsamında 80 kişi ile görüşerek Küçükali Mahallesinde mevcutta bulunan daireler ile takas kapsamında 58 adet daire verilerek anlaşma yapıldı. Burada 241 adet bağımsız birim bulunmaktadır. Gecekonduların yıkımına başlanmış olup 25 adet konut yıkılmıştır ve yıkım süreci devam ediyor. Anbar Mahallesi 2. Etap, Kazım Karabekir Mahallesi 2. Etap, Esenyurt Paşalı Caddesi, Çorakçılar Mahallesinde fizibilite çalışmalarımız devam etmektedir. Yıldırım Beyazıt Mahallesi kanal boyunda kentsel dönüşüm kapsamında 6 blok 232 daire yapılması planlamaktadır. Toplam 97 kişi anlaşma yapılarak gecekonduların yıkımına başladık. 27 adet konut yıkılarak çalışmalara başladık. Yıkım süreci devam ediyor. Hunat Mahallesinde 53 bin 380 metrekare alanda kentsel dönüşüm çalışması yapılması planlanmaktadır. Fizibilite çalışmalarımızda devam ediyor."

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 


 


Geri Dön