18 / 04 / 2024

Kaza yapan araç 70 hektar ormanı yaktı!

Kaza yapan araç 70 hektar ormanı yaktı!

Öğle saatlerinde kaza geçiren otomobilin alev alması sonucu çıkan orman yangını geniş bir alana yayılınca, 11 hava aracı, 40'a yakın arazöz ve iş makinesi ile müdahale edildi.



Manisa Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, öğle saatlerinde kaza geçiren otomobilin alev alması sonucu çıkan orman yangını sebebiyle tahliye edilen Hancılar Mahallesi'nde yangın tehdidin ortadan kalktığını söyledi. 


Peker, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangınına 11 hava aracı, 40'a yakın arazöz ve iş makinesi ile müdahale edildiğini, şiddetli rüzgar sebebiyle müdahalenin güçleştiğini belirtti.


Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan alevleri kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Peker, "Yangın özellikle Hancılar Mahallesini tehdit eder konumdaydı, şu an bu tehdit ortadan kalkmış durumda ancak havanın rüzgarlı olması yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. Meteoroloji yetkilerinden aldığımız bilgiye göre bölgemizde yağmur yağışı bekleniyor" diye konuştu. 


Hancılar Mahallesi sakinleri ise mahallede yanan bir yer olmadığını, mahallenin alt kısmına kadar gelen yangının ekiplerin müdahalesiyle önlendiğini, boşaltma işleminin tedbir amaçlı yapıldığını söylediler. 


AFAD ve Kızılay ekipleri, yangın sırasında mahalleden tahliye edilen vatandaşlarla ilgilendi.


Yangına, başta  İzmir  Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olmak üzere, Balıkesir, Bursa, Denizli, Manisa ve Muğla'dan 10 helikopter, 3 uçak ve 38 arazöz ile müdahale edildi.


VALİ BEKTAŞ: 60 - 70 HEKTAR YANDI


Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Akhisar ilçesinde çıkan orman yangınında 60 ile 70 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi. 

Yangın nedeniyle tahliye edilen Hancılar Mahallesi'nde vatandaşlarla görüşen Bektaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgarın yangına müdahaleyi zorlaştırdığını, buna rağmen 7 saatlik çalışma sonucunda yangının söndürüldüğünü kaydetti. 

ciddi bir tehlike atlatıldığını dile getiren Bektaş şöyle konuştu:

"Yangın bölgesinde bir köyümüzün mahallesi de vardı ve risk altındaydı. Ekiplerimiz, karadan ve havadan yapılan müdahale ile hem o mahallemizi kurtardılar hem de yangının ciddi boyutlara ulaşmasını engellediler. Hava da biraz normalleşti, rüzgar hızı da düştü, artık yangının büyüme ihtimali kalmadı. Soğutma çalışmaları sabaha kadar devam edecek. Yangından 60 ile 70 hektarlık alan zarar gördü. Yangından etkilenen alanın içinde zeytinlik de var. Orman yenilenecek, zeytinleri zarar gören vatandaşlarımıza da gerektiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız."


Bektaş, yangın bölgesinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan kriz masasını da ziyaret ederek, Bölge Müdür Yardımcısı Muhsin Köse ve Akhisar Kaymakamı Kaan Peker'den bilgi aldı. 


Bu arada bölgede yağmur yağmaya başladı. 


AA




Geri Dön