26 / 04 / 2024

Kazım Yanar:Konya için hedef 10 milyon turist!

Kazım Yanar:Konya için hedef 10 milyon turist!

Konya'yı turizm potansiyeli yönünden değerlendiren, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Konya Bölgesel Yürütme Kurulu(TURSAB BYK) Başkanı Kazım Yanar, Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Konya'nın, turizm potansiyeli bakımından 2016 yılında bir büyük pa



İnanç turizmi yönünde Türkiye turizminde önemli bir yere sahip olan Konya,2016 yılının İslam turizm şehri seçilmesi ile birlikte bu potansiyeline katma değer saplamaya devam ediyor. Konya için Turizm faaliyetlerini genel olarak değerlendiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Konya Bölgesel Yürütme Kurulu(TURSAB BYK) Başkanı Kazım Yanar,2023 yılında 10 milyon turist ağırlamayı planladıklarını ifade ederek. Hedefe ulaşılabilmesi için sadece yerel yönetimlerin değil, özel işletmelerin de üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Ekonomik kazanç uğruna Konya'nın, olumsuz ifadelerle anılmasına fırsat verilmemeli." diye konuştu. 


HEDEF 10 MİLYON TURİST 

2014 yılında Mevlanayı ziyaret eden erli ve yabancı turist sayısı hakkında bilgi veren Yanar, 2023 hedefleri doğrultusunda Konya'ya 10 milyon turistin gelmesi gerektiğini ifade etti. Yanar, "Geçen sene Mevlana'ya gelen turist sayısı 2 milyon 100 kişidir. Konya'ya gelen turist sayısı genelde 2.5 milyon ama hükümetin koyduğu bir hedef var. Başkan Tahir Bey'in 2023'te Konya'ya gelmesini istedikleri turist sayısı 10 milyon olarak belirtti. Aslında bazı ülkelere göre komik bir rakam ama en azından geçmişten daha iyi olur diyeceğiz. Bu hedefe inşallah ulaşacağız. Bu Kilistra ile olacak. Çatalhöyük ile olacak, Mevlana ile olacaktır. Konya biliyorsunuz 2016'da İslam Ülkeleri Başkenti seçildi. Bunu da iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu daha verimli çalışmalar gerçekleştirerek Konya'ya gelen turist sayısını artırmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" diye konuştu. 


KONYA 2016 YILINDA İSLÂM ÜLKELERİ BAŞKENTİ" SEÇİLDİ 

Başkan Kazım Yanar,2016 için İslam ülkeleri başkenti seçildiğini de ifade ederek."Konya için bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar, 2016'ya kadar Kilistra'nın turizme kazandırılmasını temenni ettiklerini söyledi. Kilistra'nın tanıtımın yeterince yapılamadığını anlatan Yanar, bu konuda yerel yönetimlere de büyük görevlerin düştüğünü kaydetti. Çatalhöyük'ten çıkan eserlerin, Ankara'daki Anadolu Medeniyetler Müzesinde sergilendiğini hatırlatan Yanar, Konya'ya yapılacak yeni kent müzesi ile birlikte bu tür eserlerimiz Konya'da kalacaktır.2016 yılı gerçekten Konya turizmi açısından bir değişim ve canlılığın olduğu bir yıl olacaktır. Tabiri caizse Konya'da 2016 yılında bir turizm patlaması bekliyoruz"diye konuştu. 


Özlem Ünal/Anadolu Telgraf 



Geri Dön