26 / 04 / 2024

Kazım Yanar: Konya'da turizmin önü açılacak!

Kazım Yanar: Konya'da turizmin önü açılacak!

Anı&Şems Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan ve turizm açısından Konya'nın yeterli düzeyde tanıtılamadığını belirten TÜRSAB BYK Başkanı Kazım Yanar, gerçekleştirecekleri projeler ile Konya turizmini geliştireceklerini söyledi...




Turizm açısından Konya'nın yeterli düzeyde tanıtılamadığını belirten TÜRSAB BYK Başkanı Kazım Yanar, gerçekleştirecekleri projeler ile Konya turizmini geliştireceklerini söyledi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Konya 21. Dönem Bölgesel Yürütme Kurulu'nun yönetimi Anı&Şems Otel'de düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. Turizm açısından Konya'nın yeterince tanıtılmadığının altını çizen TÜRSAB BYK Başkanı Kazım Yanar, Konya'nın tanıtımını artırarak turizm acentalarının sorunlarını çözeceklerini söyledi. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Karaman ile acentaların yaşadığı elaman sıkıntısını çözmek amacıyla protokol imzalayacaklarını ifade eden Yanar, "Önümüzdeki süreçte üniversitelerimizin ilgili bölümleri ile imzalayacağımız protokolle öğrencilerimizin staj için kapı kapı dolaşmasından ziyade müracaatlarını ve CV'lerini TÜRSAB büromuza yapacaklar ve acentalarımız da aynı merkezden nitelikli eleman eksikliklerini gidermiş olacak ve öğrencilerimiz de daha birinci sınıftan başlayarak iş hayatının içerisinde turizm sektörünü yaşayarak öğrenecekler ve okullarını bitirdiklerinde sadece diploma sahibi değil profesyonel bir turizm elemanı olmuş olacaklardır" diye konuştu. 


İNGİLİZCE LEVHA YOK 


Mevlana alanı ve diğer turizm alanlarına gidiş ve dönüşlerde trafik güzergahındaki levhaların yeniden düzenleneceğini kaydeden Yanar, levhalara ek olarak da İngilizce yazılması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Sille, Kilistra ve Çatalhöyük'ün uluslararası platformda tanıtılması için ısrarla üzerilerinde duracaklarını ifade eden Yanar, "Konya ve Karaman'a eşit mesafede bir uzaklıkta bulunan, geçtiğimiz yıl yapılan anket çalışmalarında Konya'nın 7 harikasından biri olarak gösterilen Yerköprü Şelalesi'nin ve aynı bölgede bulunan Dülgerler Mağarası'nın hazırlanan projelerle bölge turizmi ne kazandırılması sağlanacak. Ülkemizde insanlarımız genelde 350 gün çalışıp sadece 1 haftalarını tatile ayırabiliyorlar. Bunu en iyi şekilde değerlendirilmeleri işi de biz turizmcilere düşüyor. Bundan dolayı bu işi iyi bilen ehli kişiler yapmalıdır" dedi. 



Merhaba




Geri Dön